aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΠάφος FC – Ανόρθωση 1-3: Την έστησε σε μια γωνιά... (vid)

Πάφος FC – Ανόρθωση 1-3: Την έστησε σε μια γωνιά… (vid)

Με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του κυπέλλου Coca – Cola βρίσκεται η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου επικράτησε 3-1 με ανατροπή της Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης» στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου Coca – Cola και είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στους «8» ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στις 3 Φεβρουαρίου.

Η κάτοχος του τροπαίου άρχισε με τον ιδανικότερο τρόπο την υπεράσπιση του τίτλου της, αφού υποχρέωσε την Πάφος FC στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στη σεζόν και πρώτη μετά από οκτώ μήνες και 11 αγώνες. Τελευταία ήττα για την ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς στο «Στέλιος Κυριακίδης» καταγράφηκε στις 29 Μαΐου 2021 από τον Εθνικό Άχνας.

Και τα τρία τέρματα της Ανόρθωσης προήλθαν από στατικές φάσεις με τους Πόποβιτς (51’) και Χριστοδουλόπουλο (80’) να σκοράρουν με υποδειγματικές εκτελέσεις φάουλ και τον Αμπαρτζουμιάν (70’) να δίνει προβάδισμα 2-1 με συρτό σουτ μετά από έμπνευση του Σλοβένου μέσου να εκτελέσει με πάσα το φάουλ και ενώ όλοι περίμενα σέντρα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 1-0 με αυτογκόλ του Αντωνιάδη στο 42’, όμως το σκηνικό άλλαξε ολοκληρωτικά το δίλεπτο 50-51’. Αρχικά αποβλήθηκε ο Ρούντκο, ο οποίος υπέπεσε σε φάουλ στον Νόβοτνι και αποβλήθηκε σωστά για στέρηση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος. Ο Ούγγρος αξιοποίησε τον κακό υπολογισμό του Μπάιριτς και πρόλαβε τον Ουκρανό τερματοφύλακα. Το φάουλ έγινε στο 47’ και εκτελέστηκε στο 51’ με τον Πόποβιτς να ισοφαρίζει σε 1-1.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν επιθετικός μονόλογος της Ανόρθωσης, η οποία εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και πέτυχε άλλα δύο τέρματα με τους Αμπαρτζουμιάν και Χριστοδουλόπουλο.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Παλάσιος για αντιαθλητικό κτύπημα στον Κορέια. Ο αμυντικός της Πάφου ενώ ήταν στο έδαφος κλώτσησε βίαια τον Βραζιλιάνο μπακ της «Κυρίας» και ο Δημήτρης Κουμής αφού είδε τη φάση στο VAR του έδειξε ορθά κόκκινη κάρτα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Ντάρκο Μίλανιτς): Ρούντκο, Μπάιριτς, Παλάσιος, Πάγιτς, Αϊλτον (35′ Tάλις), Λέιτε (50′ Άντος), Πάνιτς, Ντράγκομιρ (64′ Πάντσεον), Ν. Αουρέλιο (64′ Χέσταντ), Ζάιρο (64′ Χότσκο), Κοβάσεβιτς.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Τζουρ, Αμπαρτζουμιάν, Κορρέα, Αραγιούρι (8′ Ντέλετιτς), Αντωνιάδης, Κορέια, Αρτυματάς, Πόποβιτς (72′ Χριστοδουλόπουλος), Χουσμπάουερ (72′ Βερχόβετς), Ουάρντα (79′ Χριστοφή), Νόβοτνι (79′ Ρουσιάς).

Σκόρερ: Αντωνιάδης (αυτογκόλ) 42′ / Πόποβιτς 51′, Αμπαρτζουμιάν 70′, Χριστοδουλόπουλος 80′.

Kίτρινες: Πάγιτς, Κοβάσεβιτς / Ντέλετιτς.

Αποβολές: Ρούντκο 47′, Παλάσιος 90+4′ / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης.

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Φελλάς Κωνσταντίνος.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα. 

5′ Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, ο Ζάιρο έφυγε στην πλάτη της αμυνας της Ανόρθωσης, έκανε το πλασέ όμως ο Τζουρ απέκρουσε με τα πόδια. 

8′ Tραυματίστηκε ο Αραγιούρι και αφού δέχθηκε την ιατρική περίθαλψη βφήκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Αναγκαστική αλλαγή, ο Ντέλετιτς στο γήπεδο. Αλλάζει σχηματισμό η ομάδα της Αμμοχώστου.

12′ Mακρινό σουτ του Κοβάσεβιτς, δυνατό, αλλά άστοχο. 

15′ Πολύ πιο απαιτητική η Πάφος FC στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού, σε παθητικό ρόλο η Ανόρθωση. Γυροφέρνουν την εστία του Τζουρ οι γηπεδούχοι.

16′ Νέα ευκαιρία για την Πάφος FC, ο Μπάιριτς έκανε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Ζάιρο, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

25′ Δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα η Ανόρθωση με αποτέλεσμα η Πάφος να ανανεώνει συνεχώς επιθετικές προσπάθειες. 

31′ Πρώτη επίσκεψη της Ανόρθωσης στη περιοχή του Ρούτκο, η μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Ρούτκο να αποκρούει το σουτ του Πόποβιτς, οποίος έκανε κοντρόλ στην μπάλα σε προσπάθεια του Αρτυματά και βρέθηκε σε θέση βολής. 

33′ Ισορρόπησε το παιχνίδι η Ανόρθωση. 

37′ Σέντρα του Πόποβιτς στον Ουάρντα, αυτός προσπάθησε να δώσει κεφαλιά πάσα στον Νόβοτνι, όμως ο Ούγγρος κινήθηκε προς το πρώτο δοκάρι και η μπάλα έφυγε στην αντίθετη πλευρά. Κατοχή 57-43% υπέρ της Ανόρθωσης. 

42′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC με αυτογκόλ του Αντωνιάδη! Κόρνερ του Ντράγκομιρ, ο Παλάσιος έκανε πισινή κεφαλιά και ο Αντωνιάδης έβαλε εντελώς λάθος το σώμα στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα με αποτέλεσμα να την στείλει με δύναμη στα δίχτυα του Τζουρ. 

45′ Δύο λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος. 

Tέλος πρώτου ημιχρόνου.

ΣΧΟΛΙΟ: Το διπλό λάθος στην άμυνα της Ανόρθωσης, με τον Κορέια να διώχνει σε κόρνερ την μπάλα αμαρκάριστος και τον Αντωνιάδη να σκοράρει στα δίχτυα του Τζουρ χωρίζει μέχρι στιγμής τις δύο ομάδες. Τέσσερις τελικές προσπάθειες κατέγραψε η Πάφος, εκ των οποίων δύο στο στόχο. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο, ακολούθως ισορρόπησε η Ανόρθωση που κατέγραψε δύο τελικές (και οι δύο στον στόχο). Στο 50-50% η κατοχή της μπάλας.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

47′ Aπευθείας κόκκινη κάρτα στον Ρούντκο. Ο Μπάιριτς έκανε κακό υπολογισμό της μπάλας, ο Νόβοντι πρόλαβε τον τερματοφύλακα της Πάφος FC και ο Ουκρανός τον ανέτρεψε στα όρια της μεγάλης περιοχής. Ήταν τελευταίος παίκτης και από την στιγμή που στέρησε από τον αντίπαλο καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος σωστά αποβλήθηκε.

51′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντένις Πόποβιτς. Υποδειγματική εκτέλεση από τον Σλοβένο, ισοφαρίζει σε 1-1. 

55′ Άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης μέσα σε ένα δίλεπτο. Η Ανόρθωση ισοφάρισε, πετυχαίνοντας πολύτιμο εκτός έδρας τέρμα και παίζει με παίκτη παραπάνω. 

57′ O Oυάρντα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έκανε το πλασέ μετά το γύρισμα του Πόποβιτς, ο Αιγύπτιος έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω. 

59′ Δοκάρι για την Ανόρθωση με τον Νόβοτνι, άτυχος ο Ούγγρος επιθετικός. Μετά από σέντρα του Αμπαρτζουμιάν ο νεοφερμένος φορ έκανε σουτ στην κίνηση ο Άντος απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. 

70′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση με τον Αμπαρτζουμιάν! Η Ανόρθωση κέρδισε φάουλ λίγο κάτω από το κέντρο και ενώ όλοι περίμεναν σέντρα του Πόποβιτς αυτός πάσαρε έξυπνα στον αμαρκάριστο Αμπαρτζουμιάν, οποίος με συρτό σουτ νίκησε τον Άντος για το 2-1. 

75′ Ο Αμπαρτζουμιάν λίγο έλειψε να σκοράρει δεύτερο τέρμα, μετά από φάση διαρκείας κέρδισε την μπάλα έκανε συρτό σουτ όμως δεν βρήκε στόχο.

80′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση με τον Χριστοδουλόπουλο! Τρίτο γκολ για την Ανόρθωση και πάλι από στατική φάση. Και αυτή υποδειγματική εκτέλεση φάουλ. 

90+3′ Πάει στο VAR ο διαιτητής καθώς ο Παλάσιος κλώτσησε στο πρόσωπο τον Κορέια εκτός φάσης. 

90+4′ Κόκκινη κάρτα στον Παλάσιος. Ορθή η απόφαση του διαιτητή. Κτύπησε βίαια στο πρόσωπο τον Βραζιλιάνο αμυντικό της Ανόρθωσης ο παίκτης της Πάφου. 

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ