aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΠΑΕΕΚ – Απόλλων 2-2: Τον «τούμπαρε» μα στάθηκε στα πόδια του (vid)

ΠΑΕΕΚ – Απόλλων 2-2: Τον «τούμπαρε» μα στάθηκε στα πόδια του (vid)

Φρένο στο νικηφόρο σερί έξι αγώνων του Απόλλωνα σε όλες τις διοργανώσεις έβαλε η ΠΑΕΕΚ. Η ομάδα της Κερύνειας… τούμπαρε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, μα οι γαλάζιοι της Λεμεσού στάθηκαν στα πόδια τους ισοφαρίζοντας σε 2-2 με πέναλτι του Ντιγκινί στο 90+2’. Ο αγώνας στο Μακάρειο για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος τα είχε όλα. Τέσσερα γκολ, ανατροπή του σκορ, κόκκινη κάρτα (Αυλωνίτης 60’) αλλά καμία ομάδα ευχαριστημένη.

Η ΠΑΕΕΚ έφερε τα πάνω κάτω στο παιχνίδι, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με τέρμα του Αλμπάνη (3) και το γύρισε σε 2-1 με γκολ των Βαρέλα (25’) και Μαυρία (αυτογκόλ 81’), όμως έχασε το τρίποντο μέσα από τα χέρια της. Η ομάδα της Κερύνειας έφθασε στους 14 βαθμούς σε 19 παιχνίδια

Στον αντίποδα, το νόμισμα για τον Απόλλωνα έχει δύο όψεις. Από τη μία απώλεσε δύο βαθμούς στην πορεία του προς τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και από την άλλη έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στο τέλος, παρόλο που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Η ομάδα του Τσόρνιγκερ έφθασε τους 45 βαθμούς και είναι στην κορυφή με 9 βαθμούς περισσότερους από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ.

Το ματς

Με γκολ του Χρίστου Αλμπάνη από τα αποδυτήρια ο Απόλλων προηγήθηκε 1-0 της ΠΑΕΕΚ. Στο 3’ της αναμέτρησης ο Χάμπος Κυριάκου έκανε μακρινή μπαλιά στον Ντιγκινί, ο οποίος με κεφαλιά πάσαρε στον Ελλαδίτη που «χόρεψε» τους αντίπαλους αμυντικούς και με πλασέ στην κίνηση έβαλε σε θέση οδηγού τους πρωτοπόρους. Ο Αλμπάνης που έφτασε τα τέσσερα γκολ με τη φανέλα των γαλάζιων, σεληνιάζεται στο Μακάρειο, καθώς είχε σκοράρει και μάλιστα εις διπλούν στη νίκη με 3-0 επί της Δόξας.

Το γρήγορο γκολ αντί να δώσει ώθηση στην ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ την εφησύχασε με αποτέλεσμα να το πληρώσει. Η ομάδα της Κερύνειας ισοφάρισε με τον Βαρέλα (25′) στην πρώτη τελική της προσπάθεια, με τον Ουρουγουανό να τρυπώνει στην καρδιά της αμυντικής γραμμής του Απόλλωνα και να σκοράρει αμαρκάριστος μετά τη σέντρα του Δημητρίου. Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Κούρου στο 44′ να πετύχει δεύτερο γκολ. Οι γαλάζιοι αφού ισοφαρίστηκαν προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως Αλμπάνης και Πίττας δεν ήταν εύστοχοι.

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του VAR στο 56’ της αναμέτρησης. Ο Αυλωνίτης ανέτρεψε τον Βαρέλα στα όρια της μεγάλης περιοχής με τον διαιτητή, Κυριάκο Χριστοδούλου να καταλογίζει πέναλτι για τους γηπεδούχους και να τιμωρεί με κίτρινη κάρτα τον Ελλαδίτη κεντρικό αμυντικό του Απόλλωνα. Ο Varίστας Λούκας Σωτηρίου κάλεσε τον διαιτητή να πάει στο βίντεο καθώς είχε διαφορετική άποψη. Ο Κυριάκος Χριστοδούλου αφού εξέτασε τη φάση στο βίντεο άλλαξε την απόφασή του, έδειξε φάουλ εκτός περιοχής, ενώ ακύρωσε την κίτρινη στον Αυλωνίτη, τον οποίο τιμώρησε με απευθείας κόκκινη για στέρηση καθαρής ευκαιρίες επίτευξης τέρματος.

Στο 81’ η ΠΑΕΕΚ έφερε «τούμπα» το ματς, με τον Μαυρία να «πληγώνει» την ομάδα του και να δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, μετά από σέντρα του Ντίας, ο Φραγκέσκου έκανε τη γυριστή κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Ελλαδίτη μπακ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίκτυα του Γιοβάνοβιτς.

Στο 90’ ο Κυριάκος Χριστοδούλου καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα για χέρι του Φραγκέσκου στην περιοχή. Είχε ανοικτό το χέρι ο αμυντικός της ΠΑΕΕΚ, κοντά στο σώμα του Γιάνγκα και η μπάλα κτύπησε σε αυτό, όπως συμφώνησε και το VAR. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Ντιγκινί, ο οποίος έσωσε την παρτίδα στο 90+2’.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Πρόσεκ, Δημητρίου, Ομπανόρ, Τσόσιτς, Φραγκέσκου, Κούρος, Ράμος (76′ Χαραλάμπους), Ντίας, Μιλτς (76′ Νάντο), Βαρέλα (62′ Ενόχ), Νούνιτς (62′ Μπάμπιτς).

Απόλλων (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ): Α. Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης (63′ Τζουμ), Χ. Κυριάκου (83′ Ογκεντά), Αυλωνίτης, Χαμάς, Κολ, Νογιόκ, Αλμπάνης (63′ Μαυρίας), Πίττας, Ίντζια (46′ Γιάνγκα), Ντιγκινί.

Σκόρερ: Βαρέλα 25′, Μαυρίας (αυτογκόλ) 81′ / Αλμπάνης 3′, Ντιγκινί (πεν) 90+2′

Κίτρινες: Ενόχ, Ομπανόρ, Μιλτς, Νάντο, Σεργίδης /

Αποβολές: – / Αυλωνίτης 60′

Στάδιο: Μακάρειο

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος

Β’ Βοηθός: Χρίστου Ε. Χρίστος

4ος: Φελλάς Κωνσταντίνος

VAR: Σωτηρίου Λούκας

AVAR: Πέτρου Πέτρος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καραισκάκης Μιχάλης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνας.

3΄ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα με τον Αλμπάνη! Μακρινή πάσα του Χάμπου Κυριάκου ο Ντιγκινί έκανε κεφαλιά πάσα στον Ελλαδίτη, ο οποίος… χόρεψε την άμυνα της ΠΑΕΕΚ και έκανε το 1-0 στην πρώτη τελική προσπάθεια.

8′ Παράλληλη πάσα του Δημητρίου από δεξιά η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς χωρίς να την αγγίξει κανείς.

14′ Ο Απόλλων ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, έχει την κατοχή της μπάλας και προσπαθεί να φτάσει σε δεύτερο γκολ, δίχως για την ώρα να καταγράφει ευκαιρίες μετά το γκολ που πέτυχε.

16′ Πρώτη τελική προσπάθεια για την ΠΑΕΕΚ με τον Μιλτς να κάνει το σουτ εκτός περιοχής ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε εύκολα.

25′ ΓΚΟΛ για την ΠΑΕΕΚ, ισοφαρίζει σε 1-1 με τον Βαρέλα! Σέντρα του Δημητρίου από δεξιά, ο Βαρέλα αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής του Απόλλωνα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιοβάνοβιτς. Κενό στο κέντρο της άμυνας των γαλάζιων.

27′ Ο Αλμπάνης βρέθηκε σε θέση βολής μετά τη σέντρα του Χαμάς από αριστερά και την κεφαλιά του Φραγκέσκου, το σουτ του Ελλαδίτη έφυγε ψηλά έξω.

36′ Ευκαιρία μετά από ώρα για τον Απόλλωνα, σουτ του Πίττα από το ύψος της περιοχής ο Πρόσεκ απέκρουσε.

37′ Νέα προσπάθεια από τον Πίττα και σουτ από το ίδιο σημείο (πλάγια αριστερά στο ύψος της μεγάλης περιοχής), η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

44′ Δοκάρι για την ΠΑΕΕΚ! Tεράστια ευκαιρία, άγγιξε το δεύτερο γκολ η ομάδα της Κερύνειας με τον Κούρο να κάνει εξαιρετική λόμπα από πλάγια θέση εκτός περιοχής, πέρασε την μπαλα πάνω από το σώμα του Γιοβάνοβιτς αλλά ήταν άτυχος γιατί κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου. 

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Απόλλων μπήκε με φόρα στο ματς, προηγήθηκε νωρίς (Αλμπάνης 3′), όμως πίστεψε πως καθάρισε και η ΠΑΕΕΚ τον τιμώρησε. Η ομάδα της Κερύνειας ισοφάρισε με τον Βαρέλα (25′) στην πρώτη τελική της προσπάθεια και είχε τη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Κούρου στο 44′ να πετύχει δεύτερο γκολ. Οι γαλάζιοι αφού ισοφαρίστηκαν προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως Αλμπάνης και Πίττας δεν ήταν εύστοχοι. Τέσσερις τελικές για τους γηπεδούχους, έναντι πέντε του Απόλλωνα.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

55′ Eξαιρετική κάθετη πάσα του Ράμος στον Δημητρίου, το σουτ του Κύπριου μπακ έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Απόλλων πιέζει την ΠΑΕΕΚ, όμως οι γηπεδούχοι βρίσκουν χώρους και φεύγουν στις αντεπιθέσεις.

56′ Πέναλτι για την ΠΑΕΕΚ σε ανατροπή του Βαρέλα από τον Αυλωνίτη. Γίνεται έλεγχος VAR κατά πόσο η ξεκάθαρη ανατροπή έγινε εντός ή εκτός περιοχής.

60′ Ο Κυριάκος Χριστοδούλου πήγε στο on fild review και αφού είδε τη φάση άλλαξε την απόφασή του και έδωσε φάουλ αντί πέναλτι, ενώ άλλαξε το χρώμα της κάρτας. Η κίτρινη στον Αυλωνίτη έγινε κόκκινη.

62′ Ο Κούρος εκτέλεσε το φάουλ ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε.

71′ Εκτέλεση φάουλ του Ντίας, ο Ράμος έκανε κεφαλιά εκτός ισορροπίας και έστειλε την μπάλα πλάγια άουτ.

73′ Κεφαλιά του Γιάνγκα, ο Πρόσεκ ήταν στη σωστή θέση.

77′ Aν και με δέκα ο Απόλλων προσπαθεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το έκανε πολλές φορές φέτος στο τελευταίο δεκάλεπτο, για να δούμε εάν θα τα καταφέρει ξανά.

81′ ΓΚΟΛ για την ΠΑΕΕΚ με αυτογκόλ του Μαυρία, 2-1 γυρίζει το παιχνίδι! Σέντρα του Ντίας, γυριστή κεφαλιά του Κύπριου στόπερ η μπάλα κτύπησε στον Μαυρία, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γιοβάνοβιτς.

90′ Πέναλτι για τον Απόλλωνα δίνει ο Κυριάκος Χριστοδούλου για χέρι του Φραγκέσκου. Έγινε έλεγχος VAR και ισχύει η απόφαση. Είχε ανοικτό το χέρι ο αμυντικός της ΠΑΕΕΚ στο σώμα του Γιάνγκα και η μπάλα κτύπησε σε αυτό.

90+2′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα με πέναλτι του Ντιγκινί! 

Έξι λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ