aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΒάζει το «τριφύλλι» ένας ταλαντούχος πολυθεσίτης με εμπειρίες

Βάζει το «τριφύλλι» ένας ταλαντούχος πολυθεσίτης με εμπειρίες

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, όταν έκανε την πρώτη κίνηση για απόκτηση του Γιάννη Κούσουλου και τις αναφορές στο ποσό που θέλει η Νέα Σαλαμίνα για να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή, η Ομόνοια κράτησε μια παθητική στάση. Το Σάββατο, όμως, επανήλθε δυναμικά για την απόκτηση του 22χρονου διεθνούς άσου και εκτός απροόπτου θα κάνει «δικό της» τον ποδοσφαιριστή.

Εντός της ημέρας ίσως προκύψει και επισημοποίηση της μετεγγραφής του Κούσουλου από τη Νέα Σαλαμίνα στην Ομόνοια, αφού οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία. Ο Σύλλογος της Λευκωσίας θα καταβάλει στον αντίστοιχο της Αμμοχώστου ένα ποσό της τάξης των €220.000 (το οποίο θα αποπληρώσει από τον Σεπτέμβριο και μετά σε 4 μηνιαίες δόσεις) και θα ντύσει στα πράσινα ένα έμπειρο ταλέντο. Η προσφορά της Ομόνοιας δεν ήταν η μοναδική αφού η Νέα Σαλαμίνα δέχθηκε πρόταση και από την Άστοντ του Ισραήλ. Ωστόσο, αυτή του «τριφυλλιού» ήταν πιο συμφέρουσα, ενώ μέτρησε και η απόφαση του ποδοσφαιριστή.

Διαβάστε επίσης: «Πράσινος» ο Κούσουλος με €220.000!

Η Ομόνοια, με την κίνηση να εντάξει στο ρόστερ της τον Κούσουλου (για τέσσερα χρόνια), δείχνει πως επιστρέφει αφού πάνε πολλά χρόνια που δαπάνησε χρήματα για μετεγγραφή Κύπριου ποδοσφαιριστή. Με τη συγκεκριμένη μετεγγραφή στέλνει και το μήνυμα ότι, με την παρουσία του επενδυτή δυναμώνει σε πολλούς τομείς και είναι αποφασισμένη να επανέλθει στο προσκήνιο.

Διαβάστε επίσης: Έχει ανταγωνιστή η Ομόνοια για Κούσουλο

Ο Γιάννης Κούσουλος είναι στα 22 του χρόνια (14.6.1996) αλλά με μεγάλη εμπειρία, αφού την τελευταία εξαετία αποτελούσε μέλος της πρώτης ομάδας της Νέας Σαλαμίνας. Άλλωστε, οι 119 συμμετοχές (και τρία γκολ), επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Έχει παρουσιάσει τεράστια βελτίωση και με την εμπιστοσύνη που του έδειξαν στη Νέα Σαλαμίνα αναδείχθηκε και τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν βασικό στέλεχος, ενώ χρίστηκε και αρχηγός της ομάδας. Καθόλου τυχαία η κλήση του και στην Εθνική Ανδρών (αγωνίστηκε στα φιλικά με το Μαυροβούνιο και την Ιορδανία), με τον Μπεν Σιμόν να πιστεύει στις ικανότητες και την ανέλιξή του.

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζει «γερή» επιταγή ο Παπασταύρου για τη Σαλαμίνα

Διπλοθεσίτης ο Κούσουλος αφού αγωνίζεται και ως κεντρικός αμυντικός και ως ανασταλτικός μέσος, θεωρείται ό,τι καλύτερο έχει αναδείξει το κυπριακό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Η μετακίνησή του στην Ομόνοια κρίνεται σημαντικό βήμα στην καριέρα του (λαμβάνοντας πολύ καλύτερο συμβόλαιο απ’ αυτό που διατηρούσε έως τώρα στους ερυθρόλευκους) και προσδοκεί να καθιερωθεί και στους πράσινους. Γιατί όχι για τον 22χρονο άσο, η Ομόνοια να αποτελέσει το βήμα για το άλμα μιας νέας μετεγγραφής σε μεγαλύτερο σύλλογο, σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Επανήλθε και «κλείνει» Κούσουλο

Στην Ομόνοια επενδύουν στο πρόσωπο του Κούσουλου, ο Γκόμεθ αφού αξιολόγησε τον ποδοσφαιριστή (με τον οποίο συναντήθηκε χθες) έκρινε πως, είναι ικανός να βοηθήσει την ομάδα άμεσα αλλά και τα επόμενα χρόνια. Έχει τα στοιχεία και την εμπειρία να είναι ένας εκ των βασικών στελεχών της ομάδας στη νέα περίοδο.

Ο ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΣΕΖΟΝ ΑΓΩΝΕΣ ΓΚΟΛ
2013-14 8 (7)
2014-15 7 (7) 1
2015-16 26 (5)
2016-17 26 (2) 1
2017-18 30 (1) 1
ΣΥΝΟΛΟ: 97 (22) 3

* Σε παρένθεση οι αγώνες ως αλλαγή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ