aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤα θετικά, τα λάθη και η συνεχής πρόοδος

Τα θετικά, τα λάθη και η συνεχής πρόοδος

Πολλά χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της έναρξης της σεζόν έβγαλε (και) χθες ο προπονητής της Ομόνοιας, Πάμπος Χριστοδούλου. Οι πράσινοι εξήλθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Ερμή, όμως η εμφάνιση της ομάδας ήταν γενικά πολύ καλή. Φυσικά υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, αφού η διαφοροποίηση του προγράμματος προετοιμασίας, στοχεύει στο να είναι έτοιμη η ομάδα με την έναρξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων, στο παιχνίδι με τον Εθνικό.

Επίσης, λόγω των αναβολών, οι προπονήσεις παραμένουν σε υψηλές εντάσεις και συνεπώς τα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι ακόμα βαριά. Ακόμη και έτσι, παιχνίδι με παιχνίδι βγαίνουν αρκετά θετικά στοιχεία, όπως και κάποια λάθη, πάνω στα οποία η τεχνική ηγεσία δουλεύει, μαζί με τους ποδοσφαιριστές, ώστε να υπάρξει συνεχής βελτίωση ενόψει της πρεμιέρας.

Επίσης, σταδιακά φαίνεται η πρόοδος στον τομέα της ομοιογένειας, μετά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Για παράδειγμα, χθες από τους 11 που ξεκίνησαν, μόνο δύο παίκτες ήταν και πέρσι στην ομάδα (Χριστοφή, Νταρμπισάιαρ). Οι υπόλοιποι ήταν καινούργιοι. Υπήρχαν παίκτες που πρώτη φορά έπαιζαν μαζί, όπως για παράδειγμα οι Μαντούρο – Κανού στο κέντρο, που είχαν αγωνιστεί ξανά μαζί για μισή ώρα στην Πολωνία, όπως η τετράδα στην άμυνα, αλλά και οι ακραίοι (μπακ και επιθετικοί).

Η εικόνα της ομάδας στο φιλικό με τον Ερμή ήταν αρκετά καλή για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ωστόσο έγιναν 2-3 λάθη τα οποία έφεραν και το γκολ του Ερμή. Θα επιδιωχθεί περισσότερη συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια, για να μην χάνονται τόσες πολλές ευκαιρίες, όπως έγινε στο χθεσινό φιλικό. Επιλέχθηκε το φιλικό με τον Ερμή, διότι στο πρωτάθλημα η Ομόνοια θα κληθεί να αντιμετωπίσει αρκετές ομάδες που θα παίζουν κλειστή άμυνα. Στόχος είναι να είναι πιο ουσιαστική η ομάδα, να πετυχαίνει το γκολ που θα αναγκάσει τον αντίπαλο να ανοιχθεί στη συνέχεια.

Είναι λογικό τέτοια περίοδο οι ποδοσφαιριστές να έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Στόχος είναι να είναι έτοιμοι με την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Η τεχνική ηγεσία πιστεύει ότι είναι σε καλό δρόμο η προσπάθεια για δημιουργία ομάδας με παρόν και μέλλον, αλλά και με βάθος στο ρόστερ της. Θα γίνουν ακόμα δύο φιλικά, τα οποία θα βοηθήσουν στο να ετοιμαστεί η ομάδα, αλλά και οι ποδοσφαιριστές για την πρεμιέρα με Εθνικό.

Οι αναβολές προσέφεραν την πολυτέλεια του χρόνου για να προετοιμάσει η τεχνική ηγεσία τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες που είχε. Εάν δεν υπήρχαν οι αναβολές, θα ακολουθείτο διαφορετικό πρόγραμμα προπονήσεων και ενδεχομένως στα πρώτα παιχνίδια να έπαιρναν χρόνο συμμετοχής οι πιο έτοιμοι παίκτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ