aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤα τελευταία «μαγικά» του Νούνο Ασίς!

Τα τελευταία «μαγικά» του Νούνο Ασίς!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής που πέρασε από την Ομόνοια τα τελευταία χρόνια αλλά και εκ των σπουδαιότερων στο κυπριακό πρωτάθλημα, ο Νούνο Ασίς, δίνει απόψε την τελευταία του παράσταση.

Ο Πορτογάλος, σχεδόν στα 39 του χρόνια (τα συμπληρώνει στις 25 Νοεμβρίου), έλαβε τη μεγάλη απόφαση να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Κρεμά τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και επιθυμία του είναι όπως αυτό γίνει μπροστά σε γεμάτο γήπεδο, θέλοντας να ευχαριστήσει τον κόσμο της Ομόνοιας για τα τέσσερα υπέροχα χρόνια που πέρασε στην ομάδα της Λευκωσίας.

Την ίδια ώρα και οι φίλοι της Ομόνοιας και όχι μόνο, θα θέλουν να χειροκροτήσουν και να αποθεώσουν για τελευταία φορά τον σπουδαίο αυτό ποδοσφαιριστή. Ο Ασίς, λοιπόν, θα κάνει τα τελευταία «μαγικά» απόψε στις 20:00, στο ΓΣΠ, στη φιλική αναμέτρηση που θα γίνει προς τιμή του ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Απόλλωνα.

Ο Ασίς αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος για τέσσερις αγωνιστικές περιόδους, από το 2012 έως το 2016. Κατέγραψε 143 συμμετοχές, πέτυχε 24 γκολ, φόρεσε για δύο σεζόν το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ το 2015 αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος.

«Ο Νούνο Ασίς αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ποδοσφαιριστή.Υπήρξε άψογος επαγγελματίας, ακολουθούσε πειθαρχημένη αθλητική ζωή, διατηρούσε άριστες επαγγελματικές σχέσεις με την Ομόνοια, η οποία όμως ποτέ δεν ήταν για τον ίδιο απλώς η επαγγελματική του στέγη αλλά η ομάδα που αγάπησε από καρδιάς και συνδέθηκε παντοτινά μαζί της», τονίζει το σωματείο σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει πως πρόκειται για ένα σημαντικό ραντεβού για την οικογένεια της Ομόνοιας και καλεί τον κόσμο να δηλώσει «παρών»: «Οι φίλοι της ομάδας με την παρουσία τους καλούνται να αποδείξουν έμπρακτα την εκτίμηση και την αναγνώρισή τους, σ’ έναν άνθρωπο που σεβάστηκε την Ομόνοια και τίμησε τη φανέλα της, εντός και εκτός γηπέδων. Ο Ασίς μπορεί να μην είχε την τύχη να κατακτήσει τίτλους με την Ομόνοια, πέραν ενός Σούπερ Καπ, όμως οι υπηρεσίες που προσέφερε στην πιο δύσκολη χρονική περίοδο της ιστορίας της Ομόνοιας, κατά την οποία κατέβαλλε αγώνα οικονομικής επιβίωσης, ήταν πολύτιμες και ανεκτίμητες».

Η εκτίμηση του κόσμου της Ομόνοιας στο πρόσωπο του Ασίς είναι τεράστια, αγαπήθηκε όσοι λίγοι ξένοι ποδοσφαιριστές και η μαζική παρουσία του απόψε στο ΓΣΠ πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ετοιμάστηκε ένα φιλμάκι με «πράσινες» στιγμές του Ασίς, ενώ θα τιμηθεί από το σωματείο κι άλλους φορείς σε τελετουργικό που θα προηγηθεί της φιλικής αναμέτρησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ