aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤα συν και τα πλην για το δίλημμα

Τα συν και τα πλην για το δίλημμα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δύσκολη η θέση που βρίσκεται ο Πάμπος Χριστοδούλου, για την επιλογή στον άσο στο ματς του Σαββάτου με τον Άρη. Μετά την γκάφα του Φελτχούιζεν, που στοίχισε στην Ομόνοια το τρίποντο απέναντι στην Ανόρθωση και τα «πυρά» που δέχθηκε ο Ολλανδός αλλά και την έντονη κριτική ο Πάμπος για την επιλογή του, αυτό που απασχολεί τον κόσμο είναι η απόφαση του προπονητή για τον τερματοφύλακα που θα υπερασπιστεί την «πράσινη» εστία. Θα διατηρήσει τον Ολλανδό ή θα εμπιστευθεί για πρώτη φορά τον νεαρό Χριστοδούλου (αφού ο Παναγή είναι παροπλισμένος); Ως έμπειρος προπονητής καλείται να λάβει την καλύτερη απόφαση για την ομάδα του. Εάν θα δικαιωθεί ή όχι θα «μιλήσει» το γήπεδο.

Όποια κι αν θα είναι η απόφασή του, εμπεριέχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Εφόσον διατηρήσει τον Φελτχούιζεν, θα θελήσει να τον στηρίξει. Παρόλο που και ο ίδιος ο Πάμπος με την κατσάδα που του έκανε δημόσια, με το τέλος του ντέρμπι, τον «σκότωσε» ψυχολογικά. Ίσως να επιδιώξει με αυτό τον τρόπο, διατηρώντας τον δηλαδή κάτω από τα δοκάρια, να του δείξει εμπιστοσύνη, να του τονώσει το ηθικό. Από την άλλη, όμως, αν ο Ολλανδός τον αφήσει και πάλι εκτεθειμένο; Τα «πυρά» μεγάλης μερίδας του κόσμου θα στραφούν πάνω του, που ήδη καταλογίζει την ευθύνη στον Κύπριο τεχνικό για την επιλογή στον άσο.

Τώρα, εάν θελήσει να δώσει φανέλα βασικού στον Χριστοδούλου ίσως να κερδίσει έναν ποδοσφαιριστή, για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Άλλωστε, ο 21χρονος άσος δουλεύει σκληρά και αναμένει πότε ο προπονητής του θα του ανάψει το πράσινο φως. Η συγκυρία είναι με το μέρος του. Ωστόσο, πρόκειται για έναν «άψητο» τερματοφύλακα σε αυτό το επίπεδο (παρόλο που πήρε και πέρσι περιορισμένο χρόνο συμμετοχής).

Κι αν κάνει λάθος, τι γίνεται; Πάλι ο κόσμος να πέσει πάνω στον προπονητή; Ίσως στην περίπτωση του νεαρού η αντίδραση να μην είναι τόσο έντονη, θέλοντας να τον πιστώσουν. Σίγουρα το δίλημμα είναι μεγάλο. Ποια θα είναι η επιλογή του Πάμπου Χριστοδούλου για τον άσο, το Σάββατο, την απάντηση ίσως την λάβουμε λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Όποια κι αν θα είναι, αυτό που θα εύχεται ο ίδιος (ο Πάμπος) αλλά και ο κόσμος, είναι να ανταποκριθεί και να συμβάλει σε επιτυχία της ομάδας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ