aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΣεραφείμ: «Πάλευα δέκα μήνες…»

Σεραφείμ: «Πάλευα δέκα μήνες…»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Οικονομική… ανακούφιση ύψους περίπου €3.000.000 για την Ομόνοια. Μετά από περίπου οκτώ μήνες έντονων διαβουλεύσεων, το σωματείο ήρθε σε εξώδικο συμβιβασμό με τη Russian Commercial Bank στην αγωγή που κατέθεσε η εν λόγω τράπεζα για ποσό ύψους €2.157.000 (πλέον τόκους), που αφορούσε σύμβαση δανείου που παραχωρήθηκε στους πράσινους επί προεδρίας Μιλτιάδη Νεοφύτου. Κι έτσι το ποσό αυτό έχει ήδη εξοφληθεί και αφαιρείται από το χρέος του σωματείου ύψους €13.600.000 που ανακοινώθηκε στη συνέλευση του περασμένου Ιουνίου.

Σε αυτή τη «οικονομική νίκη» τεράστια ήταν η συμβολή του τέως προέδρου Δώρου Σεραφείμ, αφού επί θητείας του είχαν αρχίσει οι διεργασίες για να απαλλαγεί το «τριφύλλι» από αυτόν τον μεγάλο οικονομικό βραχνά.

Το «Goal» επικοινώνησε με τον Δώρο Σεραφείμ, ο οποίος παρουσιάστηκε αρκετά ικανοποιημένος που οι προσπάθειές τόσο του ιδίου όσο και των νομικών συμβούλων του σωματείου απέφεραν καρπούς: «Χειριζόμουν το θέμα τους τελευταίους 10 μήνες και πάλευα με στόχο να επέλθει ένας διακανονισμός που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του σωματείου. Ήθελα να κλείσει η υπόθεση πριν την εκλογική Γενική Συνέλευση, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω κάποιων διαδικαστικών θεμάτων που με βάση τον νόμο έπρεπε να περιμένουμε. Τέλος καλό όμως, όλα καλά», ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς για το ύψος του διακανονισμού, ο τέως διοικητικός ηγέτης της Ομόνοιας δεν θέλησε να αναφερθεί σε νούμερα, έσπευσε όμως να πει ότι «το ποσό είναι χαμηλό σε σύγκριση με αυτό που θα καλείτο να δώσει το σωματείο σε περίπτωση ήττας στις δικαστικές αίθουσες. Και δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων. Στα θετικά είναι και το γεγονός ότι φεύγει και ένα τέτοιο ποσό από τα χρέη που έχουμε καταχωρημένα στα βιβλία μας στην ΟΥΕΦΑ, που αφορούν στο Financial Fair Play», κατέληξε.

Η θετική εξέλιξη με τον διακανονισμού του δανείου προς τη Russian Commercial Bank δεν εφησυχάζει τους πράσινους. Ο προσπάθειες για περαιτέρω μείωση του συνολικού χρέους με στόχο την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου συνεχίζονται από το νυν Διοικητικό Συμβούλιο, που στη χθεσινή του ανακοίνωση κάλεσε τον κόσμο της Ομόνοιας να παραμείνει κοντά στην ομάδα και να στηρίξει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες που καταβάλλονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ