aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Σαν να κερδίζεις Ρεάλ, Μπάγερν και Μπαρσελόνα»!

«Σαν να κερδίζεις Ρεάλ, Μπάγερν και Μπαρσελόνα»!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Ο «αυτοκράτορας» της Ομόνοιας, Κλείτος Ερωτοκριτου, μίλησε σήμερα στον Active για το ιστορικό παιχνίδι με τον Άγιαξ το 1979, τι θυμάται από το τεράστιο 4-0 επί του «Αίαντα» και την άποψη του για τη φετινή ομάδα.

Για το παιχνίδι με τον Άγιαξ το 1979: Μιλάμε για έναν Άγιαξ  όταν είχε σταματήσει ο Κρόιφ, τον βάζω σήμερα στη ίδια μοίρα με Ρεάλ, Μπαρσελόνα και Μπάγερν. Για τρεις χρονιές ήταν πρωταθλητής Ευρώπης. Ήταν ένα παιχνίδι που ήταν τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά έξω από τα κυπριακά δεδομένα. Η απόδοση μας μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας. Δεν ήταν μόνο το 4-0, είχαμε και δύο δοκάρια. Αυτά ήταν και τα αισθήματα των όσων τυχερών παρακολούθησαν εκείνο το παιχνίδι. Το είδαν και οπαδοί άλλων ομάδων και ήταν κάτι το ανεπανάληπτο.

Πριν από το παιχνίδι τι σκέφτονταν οι ποδοσφαιριστές: Η Ομόνοια εκείνη της εποχής στη Λευκωσία, είχε αποκτήσει εμπειρία στην Ευρώπη. Πάρα πολύ δύσκολα θα μπορούσε να μα κερδίσει ομάδα Ευρώπης στη Λευκωσία. Προηγήθηκε βέβαια το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, το 1-0. Εγώ δεν ήμουν παρόν σε εκείνο το ματς, έτσι δεν έχω προσωπική εμπειρία από εκεί. Με τους συμπαίχτες μου έλεγαν ότι ο Άγιαξ είναι εξαιρετική ομάδα, κορυφαίας ποιότητας. Το αποτέλεσμα ίσως να επηρέασε τους ποδοσφαιριστές του Άγιαξ.

Για την ενδεκάδα του Άγιαξ: Ήρθε η ομάδα με όλο το έμψυχο δυναμικό της. Ενδόμυχα ο κάθε παίχτης ίσως να μας υποτίμησε. Κατά τη διάρκεια του αγώνα είχαν δει μια ομάδα την οποία ήθελαν να κερδίσουν. Κάναμε μία τρομακτική εμφάνιση, όλα δούλεψαν στην εντέλεια. Το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν 3-0, ο Άγιαξ θα μπορούσε να αντιδράσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Αν σήμερα κερδίσεις την Μπαρσελόνα με 4-0, είναι μεγάλη υπόθεση και μιλάμε πάντα για συνθήκες καλές για ποδόσφαιρο. Το Μακάρειο τότε ήταν γήπεδο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και αυτό βοήθησε τον Άγιαξ. Προσπάθησαν οι Ολλανδοί, αλλά βρήκαν απέναντι τους έναν μεγάλο αντίπαλο. Για αυτό έγινε πάταγος εκείνη την περίοδο και αναγκάσαμε τα ΜΜΕ να ασχοληθούν μαζί μας, γιατί ο Άγιαξ πουλούσε εκείνη την εποχή. Ακόμη και το BBC ασχολήθηκε με τη νίκη μας.

Για τη σημερινή Ομόνοια: Όπως ανέφερες και στην εισαγωγή σου, έχω διετελέσει αρχηγός ποδοσφαιρικού τμήματα και αντιπρόεδρος του Σωματείου. Αυτό το πέρασμα μου, η αγάπη μου με την Ομόνοια, δεν μου επιτρέπει να μπω σε λεπτομέρειες. Αυτά συζητιούνται στο τέλος της σεζόν. Όποιες κρίσεις κάνουν άνθρωποι που πέρασαν από το Σωματείου, πρέπει να λέμε την άποψη μας εκεί που πρέπει, σε νεκρή περίοδο, όπως η καλοκαιρινή για να βγουν καλύτερα συμπεράσματα. Είναι γεγονός πως η ομάδα μας δεν ικανοποιεί κανέναν οπαδό της Ομόνοιας, ούτε φίλαθλο του ποδοσφαίρου.

Για το υλικό της Ομόνοιας: Θα σημειώσω μόνο ένα γεγονός. Η Ομόνοια έχασε δύο βαθμούς με τον Ολυμπιακό και δύο με την Ανόρθωση. Αν η Ομόνοια είχε αυτούς τους 4 βαθμούς θα είχε σήμερα 20 βαθμούς και αν τα παιχνίδια ήταν νικηφόρα, η δυναμική θα άλλαζε προς το καλύτερο και θα ήταν στις πρώτες θέσεις και με αγώνα καλύτερο. Έχω την άποψη, γιατί και τα ατομικά λάθη είναι αδυναμίες, ότι η Ομόνοια έχει πρόβλημα. Πρέπει να γίνουν αρκετά για να αλλάξει την εικόνα της. Δεν ξέρω τι θα καταφέρει να υλοποιήσει από τους στόχους της. Όσοι ασχολούνται με την Ομόνοια αν λειτουργήσουν για το καλό της ομάδας και βρουν τον τρόπο να αντιληφθούν οι παίχτες σε ποια ομάδα αγωνίζονται, τότε η ομάδα μπορεί για πολύ περισσότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ