aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΡόης στο «Goal»: «Η πρότασή μου είναι καλύτερη από του Παπασταύρου»!

Ρόης στο «Goal»: «Η πρότασή μου είναι καλύτερη από του Παπασταύρου»!

Ανοίγει τα χαρτιά του στο «Goal» αναλύει τα πλάνα του για τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ομόνοιας, και υποστηρίζει ότι η πρότασή του πλεονεκτεί σε σχέση με αυτή του Σταύρου Παπασταύρου…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η πρόταση Ρόη Πογιατζή για τη διαχείριση της Ομόνοιας ήρθε λίγες ημέρες πριν την Εκλογική γενική Συνέλευση για να ταράξει ακόμη περισσότερα τα φουρτουνιασμένα νερά στις τάξεις των πρασίνων της Λευκωσίας. Ο Αμμοχωστιανός επιχειρηματίας κατοικεί στη Νέα Υόρκη, εκεί είναι η οικογένειά του και η έδρα των επιχειρήσεων του. Έρχεται, όμως πολύ τακτικά στην Κύπρο, μερικές φορές τον χρόνο. Εδώ κατοικούν οι γονείς του έχει πολλούς παιδικούς καλούς φίλους.

Τώρα βρίσκεται στην Κύπρο για μια τελετή που έχει να κάνει με τη συνεισφορά του στον επαναπατρισμό του κλεμμένου ψηφιδωτού του Αποστόλου Ανδρέα από την εκκλησία της Κανακαριάς στη Λυθράγκωμη. «Αυτή ήταν η εκκλησία που σταματούσαμε με την οικογένειά μου πριν τον πόλεμο όταν πηγαίναμε στο μοναστήρι του Αποστόλου Αντρέα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές», λέει με συγκίνηση ο Ρόης Πογιατζής που δέχθηκε με μεγάλη χαρά να μιλήσει στο «Goal» για τις προθέσεις και το πλάνο του όσον αφορά στην Ομόνοια.

Διαβάστε επίσης: Ο Ρόης κατέθεσε επίσημη πρόταση για την Ομόνοια!

-Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον σας για την Ομόνοια; Έχετε οποιαδήποτε πείρα στη διαχείριση ποδοσφαιρικών ομάδων;

«Αρχικά, για οποιονδήποτε έζησε ή ζει στην Κύπρο είναι αδύνατο να μην ξέρει τη σημασία και τις ιστορικές επιτυχίες της Ομόνοιας. Από μικρό παιδί θυμάμαι την Ομόνοια μονίμως να μεγαλουργεί και να είναι η βασίλισσα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Έχω φίλους που παθιάζονται για αυτήν την ομάδα και στη Νέα Υόρκη και στην Κύπρο. Μου ζήτησαν την άποψή μου για συγκεκριμένη πρόταση που είχε κατατεθεί και άρχισα να μελετώ τα δεδομένα της ποδοσφαιρικής Ομόνοιας σήμερα. Διαπίστωσα ότι τα προβλήματα της Ομόνοιας δεν είναι μόνο χρηματικά. Παράλληλα, αυτήν την εποχή πρέπει να σας πω ότι βρίσκομαι σε διαβουλεύσεις με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Πειραιώς. Αν μπορούσα να εξασφαλίσω μια συνεργασία με τον Ολυμπιακό, θα ήμουν σε θέση να κάνω μια πιο βιώσιμη, γενικά καλύτερη πρόταση. Όταν ήρθε αυτή η συμφωνία, προχώρησα στην ανακοίνωσή μου που περιέχει τους άξονες της πρότασής μου».

-Γιατί δεν υποβάλατε την πρότασή σας πριν την υποβολή υποψηφιοτήτων για το Διοικητικό Συμβούλιο;

«Υπέβαλα την πρότασή μου όταν είχα μελετήσει τα δεδομένα, όταν είχα καθορίσει τη στρατηγική μου και είχα καταλήξει σε ένα Μνημόνιο Συναντίληψης με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Η Ομόνοια χρειάζεται στρατηγική, υποδομές και συνεργασίες. Μόνο τα λεφτά δεν φτάνουν για την ανάκαμψή της. Και είναι άσχημο ακόμα και για έναν Κύπριο που ζει στο εξωτερικό να βλέπει μια ομάδα με τόσο λαμπρή ιστορία, με τόσους τίτλους και τόσο κόσμο να λέγεται ότι δεν έχει εναλλακτικές λύσεις».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Ρόης Πογιατζής: «Καλύτερη πρόταση από του Παπασταύρου»

-Και τι θα γίνει αν στην αυριανή συνέλευση εκλεγεί ο συνδυασμός που υποστηρίζει την πρόταση Παπασταύρου;

«Νομίζω ότι υπάρχει μια παρεξήγηση. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όποιου συμβουλίου εκλεγεί, υποχρέωση ηθική αλλά και νομική, να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Σωματείου. Όχι τα συμφέροντα κάποιου επενδυτή διότι αυτά τα δύο σε μια διαπραγμάτευση ή συμφωνία υπάρχουν σημεία που αναγκαστικά θα συγκρούονται. Περιμένω όποιο συμβούλιο και να εκλεγεί να αντιμετωπίσει την πρότασή μου με βάση το αν συμφέρει ή όχι την Ομόνοια και όχι με βάση το αν θα πρέπει να ικανοποιηθεί αυτός ο επενδυτής και όχι ο άλλος. Ή ότι αυτός είναι ο δικός μας και αυτός δεν είναι. Να μελετήσει όλες τις προτάσεις. Αν κάποιος έχει καλύτερη πρόταση από μένα, να τη διαλέξει αυτήν. Και θα χαρώ να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί θα είναι καλό για μια τόσο δημοφιλή ομάδα με τόσο πολύ και πιστό κόσμο».

-Η πρόταση Παπασταύρου περιλαμβάνει διάφορες παραμέτρους για να ξεφύγει η Ομόνοια από το αδιέξοδο. Πού νομίζετε ότι υπερτερεί η δική σας πρόταση;

«Έχω μελετήσει την πρόταση Παπασταύρου. Θεωρώ ότι η δική μου πρόταση είναι πολύ καλύτερη. Η μεγάλη διαφορά εστιάζεται στις στρατηγικές συνεργασίες. Έχω ήδη υπογράψει το Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας με τον Ολυμπιακό Πειραιώς το οποίο θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Η Ομόνοια θα έχει την αποκλειστική συνεργασία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Δεν έχω υπόψη μου κάποια άλλη κυπριακή ομάδα που να έχει μια τέτοια συνεργασία. Επίσης, θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στα τρία χρόνια τα μέλη και οι φίλοι της Ομόνοιας θα κατέχουν πέραν του 51% σε μία δημόσια εταιρεία, ενώ η πρότασή μας περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου για τις ανάγκες της Ομόνοιας».

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Το έγγραφο με τα δεσμευμένα €2.000.000 του Ρόη Πογιατζή

-Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς;

«Μέσω κοινών γνωστών, διατηρώ φιλική σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μια συνεργασία που περιλαμβάνει όλους τους τομείς σωστής λειτουργίας μίας ποδοσφαιρικής ομάδας. Όπως είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας, την ανάπτυξη των υποδομών, την εμπορική πολιτική, τη στελέχωση του τμήματος, τα θέματα σκάουτινγκ, τη λειτουργία των ακαδημιών ποδοσφαίρου και ανάπτυξης ποδοσφαιριστών. Ο Ολυμπιακός Πειραιώς έχει τόσους πολλούς παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες. Στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας μας για την Κύπρο, αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να αγωνιστούν και να βελτιωθούν μόνο στην Ομόνοια».

Διαβάστε επίσης: Ρόης Πογιατζής: «Χρυσός» πυγμάχος και μετά εκατομμυριούχος (pics & video)

-Δεν υπάρχει ο κίνδυνος η Ομόνοια να εξελιχθεί σε «δορυφόρο» του Ολυμπιακού Πειραιώς;

«Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει μετοχές στην Ομόνοια. Η Ομόνοια θα εκμεταλλευθεί τη συνεργασία που θα έχει με τον Ολυμπιακό. Μια συνεργασία που θα έχει πολλαπλά οφέλη. Εφόσον γεφυρωθεί η συνεργασία Πειραιά – Λευκωσίας, πολύ σύντομα όλοι θα διαπιστώσουν ότι θα υπάρχει αμοιβαίο όφελος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ