aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΨάχνεται προς Ελλάδα ο Νταμπίζας

Ψάχνεται προς Ελλάδα ο Νταμπίζας

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Κακοδαιμονίας συνέχεια στην Ομόνοια στη θέση του τερματοφύλακα. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κωνσταντίνου Κότσαρη, που ως γνωστόν θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τέσσερις μήνες, σοβαρό τραυματισμό αποκόμισε και ο Ντάριο Κρέσιτς. Ο Κροάτης τραυματίστηκε στην προπόνηση της Δευτέρας, πέρασε χθες από ιατρικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι υπέστη ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, εκτιμάται ότι θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 8-9 βδομάδες. Μεγάλο το διάστημα αποχής και για τον έμπειρο τερματοφύλακα. Η Ομόνοια, μετά και τη νέα αρνητική εξέλιξη, έμεινε με δυο τερματοφύλακες, τον Κωνσταντίνο Παναγή που αποτελεί τη βασική επιλογή κάτω από τα δοκάρια και τον νεαρό και άπειρο Ανδρέα Χριστοδούλου.

Ο Νίκος Νταμπίζας αμέσως άρχισε την αναζήτηση νέου τερματοφύλακα, αφού δεν μπορεί να αφήσει την ομάδα με μόλις δύο επιλογές, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου. Η Ομόνοια έχει το δικαίωμα, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα τερματοφύλακάς της (στην προκειμένη περίπτωση είναι δύο) αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, να προβεί σε μετεγγραφή άνεργου ποδοσφαιριστή, βάσει του άρθρου 13 της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

Η προσπάθεια που καταβάλλει ο τεχνικός διευθυντής είναι όπως περιορίσει το ρίσκο και το κασέ του ποδοσφαιριστή να μην είναι ψηλό. Το πιθανότερο σενάριο είναι να προκύψει κίνηση από την Ελλάδα, αγορά που στηρίχθηκε το καλοκαίρι αφού γνωρίζει πολύ καλά τους ποδοσφαιριστές.

Το άρθρο 13 της προκήρυξης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κανένα Σωματείο δεν θα δικαιούται να προβαίνει σε αλλαγή του Καταλόγου Α, συμπλήρωση του ή αντικατάσταση ποδοσφαιριστή μετά την 2α Σεπτεμβρίου 2016. Εξαιρούνται περιπτώσεις μετεγγραφής η οποία ενώ έχει νομότυπα υποβληθεί υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της για την οποία όμως καθυστέρηση δεν φέρει ευθύνη το Σωματείο.

Έκτακτα η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να επιτρέψει μια φορά κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου εκτός μετεγγραφικών περιόδων την αντικατάσταση ενός τερματοφύλακα με άνεργο τερματοφύλακα, δεδομένου ότι έχει έμπρακτα πεισθεί ότι τερματοφύλακας που ευρίσκεται στον Κατάλογο Α έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να αγωνίζεται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ