aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΒ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΠρωτοήρθε για την Ομόνοια και έμεινε στην Κύπρο ως προπονητής-φούρναρης

Πρωτοήρθε για την Ομόνοια και έμεινε στην Κύπρο ως προπονητής-φούρναρης

Πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Κύπρο για λογαριασμό της Ομόνοιας το 1995 και αγωνίστηκε για μια σεζόν στο «τριφύλλι» καταγράφοντας 19 συμμετοχές και δύο γκολ. Ο λόγος για τον Ρουμάνο παλαίμαχο πλέον ανασταλτικό μέσο Βαλεντίν Στεφάν, ο οποίος ζούσε μέχρι πρόσφατα στη χώρα μας, όμως επέστρεψε στη Ρουμανία για ν’ αναλάβει καθήκοντα Γενικού Διευθυντής στην Οτελούλ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Χάνει τον Ντάρμπισαϊρ στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα

Ο 51 ετών τώρα Βαλεντίν Στεφάν, ο οποίος έκατσε στους πάγκους αρκετών κυπριακών ομάδων τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων της Ομόνοιας (U-21, U-17), του Ολυμπιακού Λευκωσίας (U-17), της Ελπίδας Αστρομερίτη, του Κόρνου FC, του Σπάρτακου Κιτίου, του Άδωνη Ιδαλίου και της Εληάς Λυθροδόντα, μίλησε στην ιστοσελίδα «gsp.ro». Ο Στεφάν, ο οποίος εργάστηκε και ως βοηθός του Ιοάν Αντόνε στους «πράσινους» της Λευκωσίας, αποκάλυψε πως στην Κύπρο παράλληλα με την προπονητική δούλευε και σε φούρνο.

Διαβάστε επίσης: Mαυρίας: «Εντυπωσιασμένος στην Ομόνοια, έχουμε ποιότητα και θα φανεί»

«Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω ποια είναι η πρώτη μου χώρα η Ρουμανία ή, η Κύπρος. Αλλά είμαι Ρουμάνος όπου και αν πηγαίνω. Η ζωή στην Κύπρο δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή της Ρουμανίας. Ήξερα τι με περίμενε στην Κύπρο όταν ήρθα. Ανάλαβα ως προπονητής τις ακαδημίες τόσο της Ομόνοιας αλλά και του Ολυμπιακού. Δεν δούλεψα ποτέ σαν πρώτος προπονητής σε ψηλό επίπεδο. Μόνο βοηθός μαζί με τον Αντόνε στην Ομόνοια το 2006», είπε αρχικά.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οι ανέτοιμοι Ελλαδίτες, ο Ατζαγκούν και το ρίσκο του Αναστασίου

Και συνέχισε: «Στην Κύπρο ήμουν και φούρναρης. Δεν το κρύβω. Μετά τη συνεργασία μου με τον Αντόνε πήγα σε πιο χαμηλό επίπεδο Γ’ και Δ’ κατηγορία. Η ζωή στην Κύπρο είναι λίγο ακριβή και χρειαζόμουν και άλλη δουλειά. Δεν ένιωθα ντροπή για το γεγονός πως δούλεψα σε φούρνο. Έμαθα την δουλειά αυτή και είμαι περήφανος γι’ αυτό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ