aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Υποψιασμένη (λογικά) για το πρώτο βήμα

Ομόνοια: Υποψιασμένη (λογικά) για το πρώτο βήμα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ένα δεκαήμερο μετά το ματς πρωταθλήματος, η Ομόνοια φιλοξενεί και πάλι τον Εθνικό, αυτή τη φορά για το Κύπελλο. Είναι νωπό στις μνήμες όλων στο «τριφύλλι» το πρόσφατο παιχνίδι με την ομάδα της Άχνας, στο οποίο έκαναν τη διαδρομή «κόλαση – παράδεισος». Το 0-2 έγινε 3-2 με το χατ-τρικ του Ντέρμπισαϊρ και η Ομόνοια έκανε την ολική ανατροπή και πήρε σπουδαίας σημασίας νίκη.

Ξεχνιέται τόσο γρήγορα το συγκεκριμένο παιχνίδι για τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας; Σίγουρα όχι, όμως αυτό θα πρέπει να το επιβεβαιώσουν με την παρουσία τους σήμερα. Οι πράσινοι πάνε υποψιασμένοι μετά το παραλίγο πατατράκ, αλλά και αποφασισμένοι για να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους χρίσει φαβορί ενόψει του επαναληπτικού σε μια βδομάδα στο Δασάκι.

Εφόσον η Ομόνοια καταφέρει να διατηρήσει το μηδέν παθητικό (για πρώτη φορά φέτος σε δεύτερο σερί ματς) που κρίνεται σημαντικό σε τέτοια σειρά αγώνων, έδειξε να έχει το εύκολο γκολ για να πάρει τη νίκη. Το ματς πρωταθλήματος αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν και στην Ομόνοια δεν δείχνουν διάθεση να βρεθούν στο ίδιο λούκι και να τρέχουν και πάλι για να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα.

Γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Εθνικός διαθέτει ικανούς επιθετικούς, που μπορούν να κάνουν ανά πάσα στιγμή τη ζημιά. Γι’ αυτό και θα θελήσουν να τους περιορίσουν και με το παιχνίδι τους να μην επιτρέψουν και πάλι στον αντίπαλό τους να πιστέψει σε κάτι καλό. Στόχος των πρασίνων είναι όπως επιβάλουν από την αρχή το παιχνίδι τους, να δώσουν αυτοί τον ρυθμό που θέλουν και με συγκέντρωση να διατηρήσουν το μηδέν παθητικό και με υπομονή στην επίθεση να φθάσουν στο γκολ.

Ο Άγγλος τεχνικός αναμένεται να επαναφέρει και πάλι το 4-4-2, με τους Ντέρμπισαϊρ και Σέρινταν να αποτελούν την αιχμή του δόρατος. Ο Φλορέσκου θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα έχοντας ρόλο ανασταλτικού μέσου, με τον Κατελάρη να καλύπτει θέση στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Παναγιώτου, που κέρδισε τις εντυπώσεις στο ματς με την Καρμιώτισσα, ενδέχεται να διατηρηθεί στο δεξί άκρο της άμυνας και να προστατευθεί ο Κωνσταντινίδης ενόψει και του ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Ο Κρέσιτς έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Παναγή για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Χριστοφή, που ταλαιπωρείται από αιμάτωμα μετά από κτύπημα στο προηγούμενο παιχνίδι και ο Φυλακτού που προσβλήθηκε από ίωση. Αντιθέτως, επανήλθε ο Σοϊλέδης και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες του αγώνα ίσως κληθεί να αγωνιστεί λίγα λεπτά στο τέλος, ώστε να είναι έτοιμος για το ντέρμπι της Κυριακής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ