aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ξεδίψασε μετά από 11 χρόνια!

Ομόνοια: Ξεδίψασε μετά από 11 χρόνια!

Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα 2020-21 είχε μπόλικο σασπένς και ο τίτλος κρίθηκε στην προτελευταία αγωνιστική. Πρωταθλήτρια για 21η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 11 ολόκληρα χρόνια αναδείχθηκε η Ομόνοια. Οι πράσινοι επικράτησαν 1-0 της ΑΕΚ στην «Αρένα», με σκόρερ τον Φώτη Παπουλή (49’), για την 9η αγωνιστική της δεύτερης φάσης και σε συνδυασμό με το ισόπαλο 2-2 του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό στο Τσίρειο, στέφθηκαν πρωταθλητές και μαθηματικά μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Το σκηνικό στην «Αρένα» ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, καθώς ο αγώνας στη Λάρνακα τελείωσε και οι παίκτες της Ομόνοιας παρακολουθούσαν την αναμέτρηση του Τσιρείου μέσω κινητών. Με το τελικό σφύριγμα στο παιχνίδι του Απόλλωνα ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς.

Στην τελευταία αγωνιστική, Ομόνοια και Απόλλων έμειναν στο 1-1 στο ΓΣΠ, σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, παρά μόνο για τη φιέστα της πρωταθλήτριας. Η ομάδα της Λευκωσίας ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Κακουλλή (62’) και οι γαλάζιοι έφεραν το ματς στα ίσα με πέναλτι του Ματέϊ (85’). Με 79 βαθμούς, 55 γκολ ενεργητικό και 17 γκολ παθητικό, η Ομόνοια έκοψε πρώτη το νήμα, ενώ ο Απόλλων έμεινε στη 2η θέση, πέντε βαθμούς πιο κάτω. Χιλιάδες κόσμου, συμμετείχαν στους ξέφρενους πανηγυρισμούς της Ομόνοιας στο «Ηλίας Πούλλος», όπου στήθηκε το τρελό πανηγύρι των πρωταθλητών.

Μέσα στο 2021, η Ομόνοια κατέκτησε και το 17o Σούπερ Καπ της ιστορίας της. Στον αγώνα της πρωταθλήτριας με την κυπελλούχο, επικράτησε 3-2 της Ανόρθωσης στα πέναλτι, αφού ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος 1-1 με τέρματα των Τσέποβιτς (13’) και Χρυσοστόμου (45’). Ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο αποκρούοντας τρία πέναλτι στη διαδικασία της ρωσικής ρουλέτας ήταν ο ήρωας της αναμέτρησης.

Ο σούπερμαν Φαμπιάνο από MVP της περσινής σεζόν εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή του πρώτου αγώνα της νέας σεζόν. Η Ανόρθωση πάλεψε μέχρι τέλους για την κατάκτηση του τροπαίου, παρά το γεγονός ότι δεν έδωσε ούτε ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ