aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το ξυπνητήρι των «τριφυλλοφόρων»

Ομόνοια: Το ξυπνητήρι των «τριφυλλοφόρων»

Στην περσινή περίοδο, όταν η Ομόνοια ταλαιπωρείτο από μία μακροχρόνια «κοιλιά», ένας ευρωπαϊκός αγώνας (χωρίς μεγάλη βαθμολογική σημασία) ήταν η αφετηρία για την αφύπνιση. Από τα τέλη του Οκτωβρίου μέχρι και το «καλημέρα» του Δεκεμβρίου του 2020, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ μετρούσε εννέα σερί ματς χωρίς νίκη.

Κι αν για την Ευρώπη, υπήρχε η… δικαιολογία της πρωτάρας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, οι εντός των τειχών απώλειες (όπως οι ήττες από τον Ολυμπιακό και τη Νέα Σαλαμίνα και οι εντός έδρας ισοπαλίες με τον Ερμή, την Ένωση και τη Δόξα) δεν χωνεύονταν με τίποτα.

Κάπου εκεί ήρθε η εντός έδρας νίκη (2-1) επί του ΠΑΟΚ (3 Δεκεμβρίου 2020) και ο τροχός γύρισε. Σε βαθμό που στις εγχώριες διοργανώσεις οι πράσινοι ξαναγεύτηκαν το πικρό ποτήρι της ήττας μετά από τρεις και βάλε μήνες (0-1 από τον ΑΠΟΕΛ για τον θεσμό του κυπέλλου).

Η αυριανή αναμέτρηση με αντίπαλο τη Βασιλεία θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει το «ξυπνητήρι» των «τριφυλλοφόρων» στην τρέχουσα περίοδο. Το σκηνικό, πάντως, είναι πανομοιότυπο με πέρυσι. Οι ελπίδες διάκρισης στην Ευρώπη είναι μάλλον μαθηματικές (Βασιλεία και Καραμπάχ έχουν από 7 βαθμούς, ενώ Καϊράτ και Ομόνοια μόνο 1), ενώ συνολικά στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις τους οι «τριφυλλοφόροι» μετρούν μία μόνο νίκη (επί του Απόλλωνα), ενώ έχουν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό, την ΠΑΕΕΚ και την Ανόρθωση.

Μία καλή εμφάνιση και το τρίποντο κόντρα στους Ελβετούς, αύριο, θα κτυπούσε δυνατά το καμπανάκι της αφύπνισης. Όλοι γνωρίζουν ότι οι δυνατότητες στο πράσινο στρατόπεδο υπάρχουν.
Το «γιατί;» δεν παρουσιάζονται εντός του αγωνιστικού χώρου, είναι που ταλανίζει την πλειονότητα των φίλων τους. Η πίστη των οποίων μπορεί να «ξεθωριάζει» με τα αποτυχημένα αποτελέσματα, αλλά είναι βέβαιο ότι θα «ξυπνήσουν» μόλις διαπιστώσουν ότι πάει να δημιουργηθεί η δυναμική των επιτυχιών.

Η τελευταία προπόνηση ενόψει Βασιλείας θα γίνει σήμερα, στο ΓΣΠ στις 17:00, όπου ο Χένινγκ Μπεργκ θα μετρήσει ετοιμοπόλεμους. Δύο ώρες προηγουμένως θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου. Όπως ανακοινώθηκε, τον αγώνα θα διευθύνει ο 38χρονος Ρώσος Βιτάλι Μέσκοφ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντιμίτρι Σαφιάν και Αλεξέι Λούνεφ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ