aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το όνειρο… ξεθώριασε

Ομόνοια: Το όνειρο… ξεθώριασε

TOΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Όνειρο ήταν και πάει για την Ομόνοια οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ; Ο επαναληπτικός του ΓΣΠ το βράδυ της προσεχούς Τρίτης θα δοθεί η απάντηση. Σίγουρα… ξεθώριασε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ωστόσο, στο «τριφύλλι» έχουν τις πιθανότητές του και θα τις διεκδικήσουν στο δεύτερο ματς. Το γκολ του Ελ Αραμπι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων «πλήγωσε» την Ομόνοια αφού θα ήταν πολύ διαφορετικά τα δεδομένα εάν έφευγε από το Φάληρο με το 0-1. Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με πέναλτι του Βαλμπουενά (69’), για χέρι του Λέσγιακς στην περιοχή. Μια φάση που θα έπρεπε αρχικά να σφυριχτεί επιθετικό φάουλ του Ραντζέλοβιτς στον Λέσγιακς. Αξιοσημείωτο ότι δεν έγινε καν η χρήση του VAR.

Η Ομόνοια το πάλεψε απέναντι σε ένα ανώτερο και πιο ποιοτικό αντίπαλο, κράτησε για 69 λεπτά ανέπαφη την εστία της και χωρίς να δεχτεί ιδιαίτερα έντονη πίεση. Από την άλλη, δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στην άμυνα του Ολυμπιακού πέρα από κάποια σουτ που δεν απείλησαν την εστία του Σα. Οι αλλαγές του Μαρτίνς στο 59’, Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί, αποτέλεσαν το «κλειδί» για την επιτυχία.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Το παράπονο του Μπεργκ για το πέναλτι και το VAR

Διαβασμένη, συγκεντρωμένη και ακολουθώντας πιστά το πλάνο του προπονητή της, η Ομόνοια δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να γίνει απειλητικός. Πέρα από δύο περιπτώσεις, σουτ του Καμαρά που απομάκρυνε ο Φαμπιάνο και κεφαλιά του Χασάν πάνω από την εστία, οι πράσινοι δεν ένιωσαν ιδιαίτερη πίεση από τον αντίπαλό τους. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως λόγω του τρόπου που αμυνόταν η Ομόνοια, σπάνια πατούσε την αντίπαλη περιοχή. Το «τριφύλλι» επιθετικά δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου. Χρειάστηκε να περάσουν 34 λεπτά για να βρεθεί με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και αυτό έγινε από το σημείο του κόρνερ. Δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού Ντάνι Μακέλι, ο Μποτεάκ σούταρε ψηλά έξω.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Ντάνι Μακέλι και το VAR στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Με τον Ντούρις αντί του Σενέ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια. Μάλιστα ο Σλοβάκος επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής στην πρώτη ευκαιρία (52’), το σουτ του από ευνοϊκή θέση ήταν άστοχο. Προσπάθησε η Ομόνοια και ήταν δραστήρια περίπου έως το 60’. Οι αλλαγές του Μαρτίνς, Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί βοήθησαν τον Ολυμπιακό να ανεβάσει ταχύτητα και στο 68’ σε μια μονομαχία των Λέσγιακς και Ραντζέλοβιτς (υπήρχε παρατεταμένο κράτημα στον αμυντικό της Ομόνοιας) έγινε χέρι στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, αντί νωρίτερα το επιθετικό φάουλ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε προβάδισμα στους ερυθρόλευκους. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και απείλησαν σε 2-3 περιπτώσεις με δεύτερο γκολ, το οποίο τελικά πέτυχαν με τον Ελ Αραμπί στο 90’+2. Προηγουμένως, είχαν δυο σπουδαίες ευκαιρίες με την καρφωτή κεφαλιά του Ελ Αραμπί που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Φαμπιάνο (80’), ενώ σωτήρια ήταν η επέμβαση του Βραζιλιάνου και στο φάουλ του Βαλμπουενά (90’). Η Ομόνοια είχε δύο σουτ με τον Μποτεάκ, όχι τέτοια για να βάλουν δύσκολα στο Σα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ