aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το… φαινόμενο Ιωάννης Κούσουλος πρέπει να διερευνηθεί

Ομόνοια: Το… φαινόμενο Ιωάννης Κούσουλος πρέπει να διερευνηθεί

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Θα μπορούσε να είναι και ο ορισμός για τους πολύτιμους παίκτες σε κάθε ομάδα. Ένα πραγματικό μηχανάκι που κάνει πολύ περισσότερες δουλειές από τις φίρμες και τους πρωτοκλασάτους. Ιωάννης «Ράμπο» Κούσουλος ήταν ο χαρακτηρισμός που του αποδόθηκε στο παρελθόν και βάλθηκε να το επιβεβαιώσει με πανηγυρικό τρόπο. Ο Κύπριος

διεθνής δεν καταλαβαίνει τίποτα κι έβαλε τη σφραγίδα του σε άλλο ένα (σημαντικό) αγώνα. Η Ομόνοια πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στον κακό της δαίμονα την τρέχουσα περίοδο, τον Ολυμπιακό κι ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι πράσινοι νίκησαν με 1-0, χάρις σε μια γκολάρα του Κούσουλου που θα μπει στις υποψηφιότητες για τα καλύτερα τέρματα της σεζόν. Με μια βολίδα εκτός περιοχής η μπάλα κατέληξε στο δεξί παραθυράκι του Μιχαήλ που δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο από του να μαζέψει την μπάλα από τα δίκτυα του.

Σε κάποια στιγμή, το… φαινόμενο Ιωάννης Κούσουλος πρέπει να διερευνηθεί. Μακράν ο υπ’ αριθμόν ένα παίκτης της Ομόνοιας και του κυπριακού ποδοσφαίρου σε συμμετοχές, φέτος, καταφέρνει να αποδίδει σε ψηλό επίπεδο, να διακρίνεται και χαράσσει τη γραμμή πλεύσης για τους ποδοσφαιριστές που έχουν φιλοδοξίες. Με τη χθεσινή έφτασε τις 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις στην περίοδο 2020-21. Ενάμισι πρωτάθλημα θα μπορούσε να πει κάποιοις κι ας είμαστε ακόμη στο τέλος Φεβρουαρίου. Η εξαίρεση του Χένινγκ Μπεργκ στο περίφημο και πολυσυζητημένο ροτέισιον. Κούσουλος ο παθιασμένος μαχητής, ο αναχαιτιστής, ο δημιουργικός και ενίοτε ο σκόρερ, αφού με το χθεσινό έφτασε τα τέσσερα τέρματα. Κάτι τέτοιους παίκτες βλέπουν οι φίλοι του «τριφυλλιού» κι εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι φέτος θα πετύχουν τον στόχο τους.

Στη χθεσινή αναμέτρηση, οι πράσινοι «ταλαιπωρήθηκαν» μέχρι να φτάσουν στο τρίποντο, αλλά άξιζε τον κόπο. Ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου (από το 15’ και μετά), δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις, ενώ σε μια περίπτωση χρειάστηκε ο… άγιος Φαμπιάνο (στο 37’ σε σουτ του Πεχλιβάνη) που «γέμισε» την εστία σε κοντινό πλασέ. Στην επανάληψη, όμως, και μετά το γκολ του Κούσουλου, η ζυγαριά έγειρε για τα καλά στους «τριφυλλοφόρους». Επέβαλαν το ρυθμό τους και θα μπορούσαν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ, αφού η πρόσβασή τους στην εστία των Τακτακαλιτών ήταν πολύ πιο εύκολη. Διατηρήθηκε μέχρι το τέλος το 0-1 και η Ομόνοια συνέχισε το αήττητο βιολί της για 17 ματς πρωταθλήματος (13 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ