aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το δωδεκάρι της ευτυχίας!

Ομόνοια: Το δωδεκάρι της ευτυχίας!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η απόδοση της Ομόνοιας στο τοπικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν έφθασε σε ψηλά επίπεδα, όμως πήρε το τρίποντο. Η ουσία είναι που μετρά και η ομάδα του Μπεργκ πέτυχε δύο γκολ με τον Νταρμπισαϊαρ, διατήρησε ανέπαφη την εστία της και συνεχίζει να ασκεί πρέσινγκ στην πρωτοπόρο Ανόρθωση αφού διατηρήθηκε η διαφορά τού ενός βαθμού. Γι’ αυτό που συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Ομόνοια, είναι για τη γρανιτένια άμυνά της. Απόρροια της καλής αμυντικής συμπεριφοράς της, της σταθερότητας που διακατέχει τους ποδοσφαιριστές της σε όλα τα παιχνίδια. Με το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, έφθασε τα 12 από τα 18 στο πρωτάθλημα, που διατήρησε το μηδέν παθητικό. Εκπληκτικό στατιστικό για τους πράσινους, που «έχτισαν» την έως τώρα πορεία τους σ’ αυτό το στοιχείο, την καλή αμυντική λειτουργία τους.

Τα δέκα γκολ, οι πράσινοι τα δέχθηκαν από τις ΑΕΚ (2+2), Απόλλων (2), Πάφο (2), Ολυμπιακό και Εθνικό. Ομάδες που δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του «τριφυλλιού», είναι σε δύο ματς οι Δόξα, Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση και σε ένα οι ΑΕΛ, Παραλίμνι, ΑΠΟΕΛ.

Παρόλο που η Ομόνοια «πληγώθηκε» από τους τραυματισμούς τριών τερματοφυλάκων, αρχικά των Ουζόχο και Παναγή και πρόσφατα του Φαμπιάνο, έχει τις λύσεις. Στα θετικά για τους πράσινους, το γεγονός ότι η Ομάδα Προγραμματισμού πέτυχε διάνα στις επιλογές της για τον «άσο». Εύχονται στην Ομόνοια να γίνει το ίδιο και με τον Παντίλιμον, το δείγμα του οποίου στο ντεμπούτο του ήταν ενθαρρυντικό.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η γεμάτη βδομάδα και τα νεότερα για Λέσγιακς

Η Ομόνοια στα πλείστα ματς που προηγήθηκε έφθασε στη νίκη, ενώ σε όλα που πήρε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο στο τέλος πανηγύρισε το τρίποντο. Εφόσον βρεθεί μπροστά στο σκορ, λοιπόν, έχει τον τρόπο να κάνει σωστή διαχείριση και να παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο πρόσφατο ματς με τον Ολυμπιακό, πέρα από την καλή αμυντική συμπεριφορά που είχε ως αποτέλεσμα ο Παντίλιμον στο ντεμπούτο του να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, η Ομόνοια είχε μπροστάρη στο σκοράρισμα τον Ντάρμπισαϊαρ. Ο πρώτος σκόρερ της, πέτυχε και τα δύο γκολ. Και όταν έχει μια ομάδα στο ρόστερ της επιθετικό επιπέδου του Άγγλου, μπορεί να αισθάνεται μεγαλύτερη σιγουριά για τη νίκη και πόσο μάλλον όταν στην άμυνα είναι σε θέση να διατηρεί το μηδέν παθητικό.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Την πάτησε και πήγε προετοιμασμένη

ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΡΙ

Δόξα – Ομόνοια 0-2
Ομόνοια – Νέα Σαλαμίνα 2-0
Ομόνοια – Απόλλων 1-0
Ανόρθωση – Ομόνοια 0-0
Ομόνοια – ΑΕΛ 1-0
Παραλίμνι – Ομόνοια 0-2
Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ 0-0
Ομόνοια – Δόξα 2-0
Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια 0-3
Ομόνοια –Πάφος 0-0
Ομόνοια – Ανόρθωση 1-0
Ολυμπιακός – Ομόνοια 0-2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ