aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το ατού που έγινε μειονέκτημα

Ομόνοια: Το ατού που έγινε μειονέκτημα

Λένε πως «η επίθεση κόβει εισιτήρια και η άμυνα δίνει τίτλους» και η άποψη αυτή βρήκε την πλήρη εφαρμογή της στην Ομόνοια της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Οι πράσινοι είχαν ως MVP της πορείας τους προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος τον Φαμπιάνο Ριμπέιρο, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και οδήγησε το «τριφύλλι» στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά από 11 χρόνια.

Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων για την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ ήταν και οι αμυντικοί. Το δίδυμο Λούφτνερ – Λανγκ «έδεσε» πολύ καλά με τον Χούμποτσαν να δηλώνει «παρών» όποτε χρειάστηκε και τους ακραίους αμυντικούς Λέτσιακς και Σέχου να δίνουν ρεσιτάλ τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά.

Σε ολόκληρο το πρωτάθλημα η Ομόνοια δέχθηκε μόλις 17 γκολ και είχε μακράν του δεύτερου την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία του πρωταθλήματος. Ο Απόλλων με 30 γκολ παθητικό είχε την αμέσως καλύτερη επίδοση. Τη φετινή σεζόν το ατού έγινε μειονέκτημα. Μετά από 15 αγώνες οι πράσινοι έχουν δεχθεί ήδη 15 τέρματα. Δηλαδή, δύο λιγότερα απ’ όσα σε 36 παιχνίδια στο περσινό πρωτάθλημα.

Για σκοπούς σύγκρισης σημειώνουμε ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, δηλαδή στην 15η αγωνιστική, η εστία του «τριφυλλιού» είχε παραβιαστεί 10 φορές, ενώ για μαζέψει την μπάλα 15 φορές από τα δίχτυά της έπαιξε 31 αγώνες πρωταθλήματος!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ