aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

Ομόνοια: Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Οι μόνιμες, γνωστές αδυναμίες της Ομόνοιας. Για άλλο ένα παιχνίδι, από τα πολλά στην τρέχουσα σεζόν, πλήρωσε τις γνωστές αδυναμίες της. Από τη μια ήταν η δυστοκία στο σκοράρισμα αφού ευκαιρίες δημιούργησε αλλά δεν τις αξιοποίησε και από την άλλη τα μαζεμένα ατομικά λάθη στην άμυνα, δύο από τα οποία αξιοποίησε η ΑΕΚ και τα μετέτρεψε σε γκολ.

Η προχθεσινή Ομόνοια, βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα, τουλάχιστον δεν άξιζε να χάσει. Κι όμως, έχασε. Μόνη της έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της. Γιατί, όταν σ’ ένα ντέρμπι με τον βαθμό δυσκολίας μεγάλο, καταφέρνεις να είσαι καλύτερος και να επιβάλλεις τον ρυθμό σου, να φτιάχνεις ευκαιρίες, με κάποιες απ’ αυτές κλασικές, και δεν κερδίζεις, είσαι άξιος της μοίρας σου. Μάλιστα, η Ομόνοια κατάφερε να επιβληθεί ενός αντιπάλου που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την καλή κυκλοφορία της μπάλας και την επιβολή στο παιχνίδι του, όμως δεν ήταν σε άλλο ένα ματς αποτελεσματική. Το «φωνάζουν» τα μόλις 30 γκολ ενεργητικό σε 27 αγώνες πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οι ειλημμένες αποφάσεις και η εξαίρεση στον κανόνα

Μπορεί να έχει θετικά μια ήττα, ιδιαίτερα όταν είσαι μεγάλη ομάδα; Η απάντηση είναι, όχι. Ωστόσο, για την Ομόνοια που έχει μείνει εκτός στόχου εδώ και καιρό, αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει να λειτουργούν ως τεστ για το μέλλον, τη νέα περίοδο. Και η Ομόνοια, πέρα από τις γνωστές αδυναμίες της, είχε ως θετικό στοιχείο την επιβολή στο παιχνίδι αλλά και τη δημιουργικότητα ως ένα βαθμό, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Γενικότερα υπήρξαν και θετικά στοιχεία, στα οποία θα πρέπει να επενδύσει για τη συνέχεια.

Οι αδυναμίες είναι εκεί από την αρχή της σεζόν και είναι ξεκάθαρο πως, μόνο με αλλαγή σε πρόσωπα θα διαφοροποιηθεί η κατάσταση, όση βελτίωση κι αν έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα. «Αυτοί είμαστε, με τα καλά και τα κακά μας», είπε ο Αναστασίου μετά το ματς με την ΑΕΚ. Και από τη στιγμή που τα κακά δεν μπορούν να αλλάξουν με τους υφιστάμενους, θα πρέπει να γίνουν οι ανάλογες προσθήκες που θα μπορέσουν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας μόνο προς το καλύτερο. Μόνο έτσι θα μπορέσει να έχει ψηλούς στόχους στη νέα περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ