aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Θέλει να επιστρέψει ως πρωταγωνίστρια

Ομόνοια: Θέλει να επιστρέψει ως πρωταγωνίστρια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Νέα εποχή, νέα ομάδα, ίδιες οι φιλοδοξίες. Όλα νέα στην Ομόνοια, που παραμένει μια μεγάλη ομάδα παρά τα όσα αρνητικά βρέθηκαν στην πορεία της τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και έχει ως στόχο να επιστρέψει ως πρωταγωνίστρια στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Η μεταβίβαση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε επενδυτή, με επακόλουθο την δημιουργία εταιρίας, επιτρέπει στην Ομόνοια να πορευθεί με οικονομική ηρεμία. Τίποτα δεν θυμίζει τα προηγούμενα χρόνια στο κεφάλαιο «οικονομικό». Το γεγονός αυτό καλείται να αξιοποιήσει η Ομόνοια και να πετύχει τον στόχο της, που είναι για αρχή η εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου που της έλειψε τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Η Ομόνοια, ως ομάδα, δημιουργήθηκε από το μηδέν και θέλει χρόνο. Ωστόσο, εάν ο τεχνικός διευθυντής, Άνχελ Γκόμεθ, πετύχει σε μεγάλο βαθμό στις επιλογές ποδοσφαιριστές, η Ομόνοια θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει. Να «φωνάξει» και πάλι παρούσα στα ψηλά και σταδιακά να επιστρέψει μια και καλή στο προσκήνιο.

Πολλά τα νέα πρόσωπα, οι πλείστοι ποδοσφαιριστές θα παίξουν για πρώτη φορά μαζί και αυτό εξ’ υπακούει υπομονή, χρόνο και σκληρή δουλειά. Τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές έχουν όλες τις ανέσεις, που τους επιτρέπουν να δουλεύουν πλήρως επαγγελματικά. Τι μένει; Να παίξουν καλή μπάλα, να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του Ισπανού τεχνικού διευθυντή και στις απαιτήσεις του κόσμου της ομάδας.

Βάσει βιογραφικού, η Ομόνοια στελεχώθηκε από καλούς ποδοσφαιριστές, έμπειρους και φιλόδοξους. Μένει να «μιλήσει» το γήπεδο, εκεί θα κριθούν όλοι. Η μπάλα είναι στα πόδια τους και εφόσον χαράξουν νωρίς καλή πορεία, είναι βέβαιο ότι θα έχουν στήριγμά τους τον κόσμο τους και θεωρείται βέβαιο πως όλα θα είναι αλλιώς…

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Μετά από μια επταετία, ο 53χρονος Ισπανός έχει την ευκαιρία να δουλέψει και πάλι ως πρώτος προπονητής. Αυτό το οφείλει στον γνώριμό του, Άνχελ Γκόμεθ, που κατέχει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην Ομόνοια. Παρόλο που έχει εργαστεί ως βοηθός τα τελευταία χρόνια, έχει την εμπειρία και τις γνώσεις για να οδηγήσει τους πράσινους στη λεωφόρο των επιτυχιών. Βεβαίως, και αυτός όπως και όλη η ομάδα θα κριθεί στην πορεία, σε βάθος χρόνου. Έχει κι αυτός δύσκολο έργο, καθώς κλήθηκε να οδηγήσει μια ομάδα που «χτίστηκε» από το μηδέν, με πολλά νέα πρόσωπα. Θέλει κι αυτός, όπως και όλοι, πίστωση χρόνου. Θα πρέπει, όμως, να αντιληφθεί κι αυτός πως, εδώ που ήλθε υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις και ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε καλό επίπεδο και θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να πετύχει, τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ 

Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από τον Ματ Ντέρμπισαϊρ. Ο κορυφαίος επιθετικός της Ομόνοιας και του πρωταθλήματος την τελευταία διετία. Ο άνθρωπος που αποτέλεσε όαση, στις χειρότερες σεζόν της ιστορίας της Ομόνοιας. Στα 32 του χρόνια, ο Άγγλος επιθετικός είναι έτοιμος να συμβάλει στην αναγέννηση της ομάδας και μαζί με τους συμπαίκτες του να την οδηγήσουν και πάλι ψηλά, να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και γιατί όχι κάποιον τίτλο. Η ατυχία χτύπησε τον άσο της ομάδας με το «καλημέρα» αφού τραυματίστηκε στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό και θα χάσει τα πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Όμως, όταν είναι έτοιμος, φαντάζει ικανός, με την στήριξη των συμπαικτών του, να κάνει την διαφορά και να οδηγήσει την Ομόνοια σε επιτυχίες.

ΤΑ ΣΥΝ: Η υγεία που εκπέμπει μετά από πολλά χρόνια ο Σύλλογος. Η παρουσία του επενδυτή, Σταύρου Παπασταύρου, επιτρέπει στην Ομόνοια να χαράξει μια νέα πορεία χωρίς οικονομικά προβλήματα. Αυτή την ηρεμία καλείται να αξιοποιήσει η ομάδα στην πορεία και να πετύχει τους στόχους της. Παράλληλα, έχει στελεχωθεί με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

ΤΑ ΠΛΗΝ: Η παρουσία πολλών νέων προσώπων, είναι ίσως το αρνητικότερο στοιχείο της νέας Ομόνοιας. «Χτίστηκε» από την αρχή και είναι λογικό να θέλει χρόνο μέχρι να αποκτήσει ομοιογένεια. Επίσης, η έλλειψη υπομονής από τον κόσμο δεν είναι στα υπέρ της. Γι’ αυτό, η πίστωση στην ομάδα θα αποτελέσει ένα από τα «κλειδιά» για επιτυχία.

ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ

Ο Μάρκο Μότα είναι το πιο ηχηρό όνομα, βάσει βιογραφικού, στο ρόστερ της φετινής Ομόνοιας. Ο Ιταλός άσος, λόγω προβλήματος στην μέση, έχασε την προετοιμασία όμως όταν ετοιμαστεί αναμένεται να αποτελέσει μια πολύτιμή μονάδα. Ο νεαρός Κρις Μόντες, είναι από τους ποδοσφαιριστές που κέρδισαν τις εντυπώσεις στα φιλικά παιχνίδια και έδειξε, παρά το νεαρό της ηλικίας του, να είναι σε θέση να βοηθήσει την Ομόνοια στη νέα σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ