aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τελικά, είχε δίκαιο ο Γιάνσον…

Ομόνοια: Τελικά, είχε δίκαιο ο Γιάνσον…

Η αμυντική λειτουργία της Ομόνοιας στοίχισε αρκετούς βαθμούς στη φετινή σεζόν. Έχοντας άλλωστε δεχτεί 30 γκολ στις 26 πρώτες αγωνιστικές, διατηρούσε τη χειρότερη άμυνα του α’ γκρουπ.

Το σουλούπωμα στα μετόπισθεν είχε τεθεί ως μια από τις προτεραιότητες από τον Γιάννη Αναστασίου, όταν και ανέλαβε πριν από έναν περίπου μήνα. Και τα κατάφερε, με τη βελτίωση στην αμυντική λειτουργία των πρασίνων να είναι εμφανής από το πρώτο κιόλας ματς του Ελλαδίτη κόντρα στον Άρη.

Το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε βελτιωμένο αμυντικά και στα παιχνίδια που ακολούθησαν, ακόμα και με αντίπαλο την ΑΕΚ, από την οποία γνώρισαν τη μοναδική τους ήττα υπό τις οδηγίες του Αναστασίου. Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, όμως, διατήρησαν για πρώτη φορά το μηδέν παθητικό, κόντρα μάλιστα στη δεύτερη κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος.

Εκ των πρωταγωνιστών και βασικών πυλώνων της Ομόνοιας στα τελευταία παιχνίδια στην άμυνα είναι ο Σεϊνού Κουλιμπαλί. Ο κεντρικός αμυντικός από το Μάλι έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αναστασίου, την οποία του ανταποδίδει και με το παραπάνω. Παίζοντας πλέον με περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά, παρέχει ασφάλεια στην άμυνα των πρασίνων με τη δύναμη και την ικανότητα του στον «αέρα».

Οι επιδόσεις του Κουλιμπαλί με τη φανέλα της Ομόνοιας στα τελευταία ματς αποτελούν την καλύτερη απάντηση από μέρους του, προς όσους «έτρεξαν» να τον αμφισβητήσουν στο ξεκίνημα της σεζόν. Έστω και καθυστερημένα, ο Μαλινέζος δικαιώνει τον Γιέσπερ Γιάνσον, ο οποίος τον είχε αποκαλέσει ηγέτη της άμυνας…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ