aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα ντέρμπι που της πάνε πολύ φέτος…

Ομόνοια: Τα ντέρμπι που της πάνε πολύ φέτος…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ένατη αγωνιστική, τέταρτο ντέρμπι για την Ομόνοια, το προτελευταίο μέχρι την ολοκλήρωση του Α’ γύρου. Το τελευταίο θα είναι με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Το προσεχές, με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ. Το «τριφύλλι» πάει, λοιπόν, σε ντέρμπι, αυτά που του πάνε σε μεγάλο βαθμό. Στα προηγούμενα τρία, μέτρησε μία νίκη στο ΓΣΠ και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας. Καθόλου κακός απολογισμός, αν και θα μπορούσε να έφευγε με το «διπλό» από το Αρένα απέναντι στην ΑΕΚ.

Η Ομόνοια, νίκησε με 1-0 τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, εκεί που θα υποδεχθεί και την άλλη ομάδα της Λεμεσού το Σάββατο. Μέτρησε ισοπαλία με την ΑΕΚ (2-2) και με την Ανόρθωση (0-0). Στα δύο από τα τρία διατήρησε το μηδέν παθητικό, ενώ είχε τον τρόπο να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Γκόμες, ο Γκόμεθ και οι λύσεις που καλείται να βρει ο Μπεργκ

Είναι, λοιπόν, αήττητη η Ομόνοια σε ντέρμπι και απέναντι στην ΑΕΛ θα θελήσει να δώσει συνέχεια με νίκη. Ο βαθμός δυσκολίας και πάλι ψηλός, όμως οι πράσινοι παίζοντας στην έδρα τους, με τον κόσμο τους και προερχόμενοι από τη σημαντική επιτυχία στο Δασάκι, που τόνωσε το ηθικό και την αυτοπεποίθησή τους, παρουσιάζονται έτοιμοι για άλλο ένα τρίποντο. Από τα δικά τους πόδια εξαρτάται, όσο καλός κι αν είναι ο αντίπαλός τους.

Παίζοντας σε ντέρμπι η Ομόνοια, έχοντας αντίπαλο που προσπαθεί κι αυτός να παίξει ορθόδοξο ποδόσφαιρο, είναι σε θέση να κάνει το παιχνίδι της. Αυτό της το επιτρέπει η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της. Απέναντί της το Σάββατο, θα έχει μιαν ΑΕΛ που είναι πειθαρχημένη αμυντικά και θα πρέπει να επιβάλει και πάλι τον ρυθμό της, να κυκλοφορήσει γρήγορα την μπάλα, να έχει φαντασία. Επίσης, θα χρειαστεί το πάθος και η αποφασιστικότητα που επέδειξε η ομάδα στο παιχνίδι στο Δασάκι. Οι ποδοσφαιριστές να δείξουν ότι, θέλουν τη νίκη περισσότερο από τους αντιπάλους τους.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Ματ επαναλαμβάνει εαυτόν δύο χρόνια μετά!

Μέσα από οκτώ παιχνίδια, που αποτελούν το 1/4 του πρωταθλήματος, δόθηκε ο χρόνος στην Ομόνοια ως νέα ομάδα να βρει ρυθμό, στυλ παιχνιδιού και να έχει τη δική της ταυτότητα. Απ’ εδώ και στο εξής, αυτό που περιμένει ο κόσμος της, είναι να δείξει χαρακτήρα και ικανότητα να μείνει ψηλά, εκεί που της αρμόζει για να διεκδικήσει και τον στόχο της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ