aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Τα δεδομένα με τον Ρόους που προτάθηκε και ο Άρης!

Ομόνοια: Τα δεδομένα με τον Ρόους που προτάθηκε και ο Άρης!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Γάλλος στόπερ (με καταγωγή από τον Μαυρίκιο) Λίτσεϊ Ρόους, είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές ο οποίος -όπως διέρρευσε-, προτάθηκε στην Ομόνοια και αξιολογείται. Μέχρι στιγμής, θεωρείται πολύ δύσκολο να μπει στο short list των βασικών υποψηφίων για τους κεντρικούς αμυντικούς που θα αποκτηθούν, πόσω μάλλον να τον κάνει δικό της. Αυτό καθότι ο ποδοσφαιριστής διαθέτει υψηλό κασέ, είναι σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία (27) και κυρίως, δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη γαλλική Λοριάν.

Ο Ρόους, προέρχεται από ένα εξαιρετικό εξάμηνο (από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος της σεζόν 2018-19) στη Σούπερ Λίγκα με τον Άρη Θεσσαλονίκης, στον οποίο παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού (στο πρώτο εξάμηνο της λήξασας περιόδου, έπαιξε στην Μπαστιά) από τη Λοριάν.

Όπως πληροφορηθήκαμε από την Ελλάδα, συγκαταλέγεται στους παίκτες που βοήθησαν τον Άρη να ανακάμψει μετά από μία περίοδο συνεχόμενων άσχημων αποτελεσμάτων, έχοντας μεγάλη συνεισφορά στην επίτευξη του στόχου της εξόδου στο Γιουρόπα Λιγκ.

Μάλιστα, όπως μας ελέχθη, «δέθηκε» τόσο πολύ με τον κόσμο των κιτρινόμαυρων, έβαλε σε προτεραιότητά του τον Άρη αφού απόλαυσε την παρουσία του εκεί και μπήκε σε διαδικασία να βάλει πίεση στη Λοριάν για να μείνει ελεύθερος. Ή τουλάχιστον για να τα βρει η Λοριάν με τους Θεσσαλονικείς όσον αφορά στο οικονομικό μέρος και να πωληθεί με ένα ποσό που να θεωρείται καλό και για τις δύο ομάδες, καθότι η γαλλική ομάδα προέβαλε υψηλές απαιτήσεις.

Μέχρι πρότινος η Λοριάν αξίωνε περίπου 300.000 ευρώ για να τον αφήσει ελεύθερο, χρήματα που δεν επρόκειτο να δώσει ο Άρης και πιθανόν να θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να δώσει και η Ομόνοια. Πληροφορίες πρόσφατες από την ιστοσελίδα «Pressaris», κάνουν λόγο ότι η Λοριάν έριξε της απαιτήσεις της κατά το ήμισυ και πρότεινε την παραχώρηση του παίκτη στον Άρη με ένα ποσοστό μεταπώλησης, ωστόσο η πιθανότητες παραμένουν ελάχιστες έως μηδαμινές για να παραμείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης και γίνεται λόγος ότι οι κιτρινόμαυροι προχωράνε παρακάτω.

Εξ άλλου, η πιθανή πώληση του παίκτη, είναι και η μοναδική ευκαιρία της Λοριάν να κερδίσει χρήματα, καθώς από τον Δεκέμβριο κι έπειτα ο Ρόους μπορεί να συμφωνήσει με όποια ομάδα θέλει δίχως να έχει κάποιο κέρδος η Λοριάν, από τη στιγμή που είναι αποφασισμένος να φύγει.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πιθανόν να ενδιαφέρει την Ομόνοια εάν εκφράσει ενδιαφέρον, είναι ότι η Λοριάν ανακοίνωσε και επίσημα τον νέο προπονητή της, τον Κριστόφ Πελισιέ, πρώην τεχνικό της Αμιάν, για την διαδοχή του Μικαέλ Λαντρό στην τεχνική ηγεσία της. Ο 53χρονος Γάλλος έπιασε δουλειά και στοχεύει να επαναφέρει τη Λοριάν στην Ligue 1 και στο πλαίσιο των υψηλών προσδοκιών του, είναι να αξιολογήσει λεπτομερώς όλο το ρόστερ, άρα και τον Ρόους.

Αν, η Ομόνοια ενδιαφερθεί σοβαρά για τον ποδοσφαιριστή και αν υπάρξει και σενάριο δανεισμού, είναι κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει μέσα από το πέρασμα των ημερών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ