aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στο Γιουρόπα πάλι θα είναι ωραία…

Ομόνοια: Στο Γιουρόπα πάλι θα είναι ωραία…

TOY ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το όνειρο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ξεθώριασε για την Ομόνοια στο πρώτο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά το 0-2. Χθες βράδυ, στον επαναληπτικό του ΓΣΠ, έσβησε οριστικά. Η μεγάλη προσπάθεια του «τριφυλλιού» απέναντι σ’ ένα ποιοτικό αντίπαλο, δεν επέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και αναπόφευκτα ήλθε ο αποκλεισμός.

Η Ομόνοια συνεχίζει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (βάζοντας στο ταμείο της €7.920.000 από τα μπόνους της ΟΥΕΦΑ) και θα μάθει τους αντιπάλους της το μεσημέρι της Παρασκευής. Παρθενική παρουσία της ομάδας της Λευκωσίας στους ομίλους και αφού θα τοποθετηθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας θα κληθεί να αντιμετωπίσει καλούς και πολύ καλούς αντιπάλους. Η ευρωπαϊκή πορεία της Ομόνοιας, παρά τον χθεσινό αποκλεισμό, κρίνεται ήδη πετυχημένη. Θα θελήσει στη συνέχεια το ευρωπαϊκό ταξίδι της να είναι όσο το δυνατό μακρινό και ευχάριστο.

Οι πράσινοι γνώρισαν τον αποκλεισμό από ένα ανώτερο αντίπαλο, κάτι που επιβεβαίωσε ο Ολυμπιακός και στις δύο αναμετρήσεις. Η πρόκριση κρίθηκε στο πρώτο ματς αφού το 2-0 φάνηκε μεγάλο για να ανατραπεί, παρά την προσπάθεια της ομάδας του Μπεργκ. Οι πιθανότητες ήταν περιορισμένες, τις κυνήγησε αλλά ο Ολυμπιακός με μεγαλύτερη ποιότητα και εμπειρία «κλείδωσε» παρουσία στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Όταν ο κορυφαίος της Ομόνοιας και στα δύο παιχνίδια ήταν ο Φαμπιάνο, ειδικά χθες ήταν εντυπωσιακός, γίνεται αντιληπτό πόσο δύσκολο ήταν το έργο της απέναντι στον Ολυμπιακό. Πολύ καλή η παρουσία του Τζιωνή στο πρώτο ημίχρονο.

Καλό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, με την Ομόνοια να δείχνει αποφασιστικότητα από το ξεκίνημα για να επιβάλει τον ρυθμό της. Πίεσε ψηλά και σε αρκετές περιπτώσεις κέρδισε την μπάλα, κυκλοφόρησε και άσκησε πίεση, όμως της έλειψε η σωστή τελική πάσα και σε 1-2 περιπτώσεις το καλό τελείωμα (Λούφτνερ 11’, Μποτεάκ 33’). Ο Τζιωνής ήταν ο κινητήριος μοχλός των πρασίνων. Πήρε πολλές προσπάθειες στα πόδια του ο νεαρός μεσοεπιθετικός και δικαίωσε τον Μπεργκ για την επιλογή του. Ανέβαζε αρκετούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση η Ομόνοια, όμως απέναντί τους βρήκαν καλά οργανωμένο τον Ολυμπιακό, που έδειξε να είναι έτοιμος για το τι θα αντιμετωπίσει και κράτησε το μηδέν. Η ομάδα του Μαρτίνς φάνηκε να έχει πρόθεση να διαφυλάξει το υπέρ της 2-0 από τον πρώτο αγώνα. Παράλληλα, όποτε είχε την ευκαιρία ανέβαζε ποδοσφαιριστές στην επίθεση και ήταν η ομάδα που έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες (Ελ Αραμπί 5’, Ραντζέλοβιτς 19’).

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η κλήρωση των ομίλων και οι ημερομηνίες των αγώνων

Παρόλο που η Ομόνοια άρχισε με ενθουσιασμό το δεύτερο ημίχρονο και απείλησε με τους Μποτεάκ (48’) και Κούσουλο (51’), η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Όσο κυλούσε ο χρόνος, ο Ολυμπιακός ανέβαζε στροφές, φάνηκαν σημάδια κούρασης για τους πράσινους και η μια ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη για τους φιλοξενούμενους. Εκεί όμως, ήταν ο Φαμπιάνο που… κατέβασε τα ρολά!

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Αντίο στο Τσάμπιονς Λιγκ με ιστορική πρόκριση και €8.000.000+

Ο Βραζιλιάνος είπε «όχι» στους Καμαρά (61’), Βαλμπουενά (62’, 77’), Ραντζέλοβιτς (65’), Ελ Αραμπί (82’), Μασούρας (82’) και διατήρησε το μηδέν παθητικό για την ομάδα του. Χωρίς αντίκρισμα όμως, αφού η Ομόνοια έμεινε και πάλι «άσφαιρη», γεγονός που της στέρησε το δικαίωμα να κυνηγήσει το όνειρό της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ