aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στο 4ο γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ, το σκηνικό με τους πιθανούς αντιπάλους και ποιους...

Ομόνοια: Στο 4ο γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ, το σκηνικό με τους πιθανούς αντιπάλους και ποιους αποφεύγει

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Με 5350 η Ομόνοια είναι, μέχρι στιγμής, η ομάδα με την πιο χαμηλή βαθμολογία που θα λάβει μέρος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2020-21. Το όνειρο της πρόκρισης στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποδείχθηκε άπιαστο για το «τριφύλλι» απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς, όμως οι πράσινοι όχι μόνο δεν τα έβαψαν μαύρα, αλλά δικαιούνται να νιώθουν χαρούμενοι που εξασφάλισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Από τα 48 εισιτήρια για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τα 24 ψάχνουν ακόμα κάτοχο, επομένως δύσκολα μπορεί να αναφερθεί κανείς στα γκρουπ δυναμικότητας και τους πιθανούς αντιπάλους της ομάδας του Χένινγκ Μπεργκ που θα μπουν στην κληρωτίδα την Παρασκευή (2/10, 14:00) για την κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης. Ιδίως από τη στιγμή που την Πέμπτη θα διεξαχθούν 21 αναμετρήσεις «ζωής και θανάτου» σε μονά παιχνίδια των πλέι οφ.

Η Ομόνοια δεδομένα θα είναι στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Καθαρή εικόνα υπάρχει για το 1ο γκρουπ δυναμικότητας, αν και τέσσερις ομάδες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την Πέμπτη τον χαρακτηρισμό του φαβορί. Η Τότεναμ υποδέχεται τη Μακάμπι Χάιφα, η Βασιλεία την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας την ΛΑΣΚ και η Κοπεγχάγη την Ριέκα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η κλήρωση των ομίλων και οι ημερομηνίες των αγώνων

Αναλυτικά οι ομάδες του 1ου γκρουπ

Άρσεναλ
Τότεναμ*
Ρόμα
Νάπολι
Μπενφίκα
Μπάγερν Λεβερκούζεν
Βασιλεία*
Βιγιαρεάλ
Μπεσίκτας
Σπόρτινγκ Λισαβόνας*
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Κοπεγχάγη*

Από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας εξασφαλισμένη θέση έχουν Μπράγκα (με ένα αποκλεισμό πάει στο πρώτο γκρουπ) και η Σπάρτα Πράγας, η οποία χρειάζεται εφτά αποκλεισμούς για να βρεθεί στο πρώτο γκρουπ. Αυτή την στιγμή στο τρίτο γκρουπ βρίσκονται οι Λέστερ (θα ανέβει στο δεύτερο γκρουπ αν προκύψουν τέσσερις αποκλεισμοί), Ρεάλ Σοσιεδάδ (χρειάζεται οκτώ αποκλεισμούς για να πάει στο δεύτερο γκρουπ) και Φέγενοορντ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Αντίο στο Τσάμπιονς Λιγκ με ιστορική πρόκριση και €8.000.000+

Με τα σημερινά δεδομένα στο 4ο γκρουπ μαζί με την Ομόνοια (άρα δεν θα είναι πιθανοί αντίπαλοί της), είναι οι Χόφενχαϊμ (με δύο αποκλεισμούς θα πάει στο τρίτο γκρουπ) Ζόρια Λουχάνσκ (με πέντε αποκλεισμούς πάει στο 3o γκρουπ), Νις (χρειάζεται έξι αποκλεισμούς), Λιλ (χρειάζεται εφτά αποκλεισμούς), Ρουαγιάλ Αντβέρπ ΦΚ, Σίβασπορ και Βόλφσμπεργκερ.

Σε περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ προκριθεί επί της Σλόβαν Λίμπερετς και προκριθεί για ένατη φορά στην ιστορία του σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, όμως δεν είναι στους πιθανούς αντίπαλους της Ομόνοιας, καθώς στη φάση των ομίλων η ΟΥΕΦΑ βάζει κλειδάριθμο, ώστε να μην είναι στον ίδιο όμιλο ομάδες από την ίδια χώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ