aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Στα... ζόρικα να δείξει μέταλλο και νοοτροπία μεγάλης ομάδας

Ομόνοια: Στα… ζόρικα να δείξει μέταλλο και νοοτροπία μεγάλης ομάδας

Πλησιάζει το πρώτο ντέρμπι για την Ομόνοια καθώς το πρόγραμμα λέει ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή. Η ομάδα της Λάρνακας έχει σαφώς περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της λόγω της συμμετοχής της στους τέσσερις γύρους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η αντίστοιχη της Λευκωσίας αγωνίστηκε μόνο στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Το «τριφύλλι» άρχισε… φουριόζο στη νέα αγωνιστική περίοδο καθώς έκανε το 2 στα 2, έπαιξε ελκυστικό και συμπαγές ποδόσφαιρο, έδειξε τις επιθετικές της αρετές, ενώ κράτησε και το μηδέν παθητικό. Όλα αυτά τα στοιχεία φανερώνουν πως κάτι καλό δημιουργήθηκε το Καλοκαίρι που μόλις ολοκληρώθηκε, καθώς οι ποδοσφαιριστές που μετεγγράφηκαν στην ομάδα της πρωτεύουσας έχουν κλέψει τις εντυπώσεις αφού πρόσθεσαν ποιότητα στο υφιστάμενο ρόστερ.

Ο ενθουσιασμός είναι στα ύψη τόσο στο «Ηλίας Πούλλος» όσο και στις τάξεις των φιλάθλων της Ομόνοιας. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού τα 660 εισιτήρια έχουν εξαφανιστεί από τους οπαδούς των πρασίνων. Σαφώς και το μεγάλο στοίχημα του τεχνικού επιτελείου και των ποδοσφαιριστών είναι να πάρουν το τρίποντο κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο ώστε να… εκτοξεύσουν τον ενθουσιασμό ακόμη πιο ψηλά.

Ωστόσο και απώλεια βαθμών να προκύψει είτε στο παιχνίδι της Λάρνακας, είτε σε ένα από τα επόμενα, είναι κι αυτά στο… πρόγραμμα. Οι πράσινοι καλούνται να δείξουν μέταλλο μεγάλης ομάδας που μπορεί να αντεπεξέλθει και να διαχειριστεί τα δεδομένα τόσο στις επιτυχίες όσο και στις αποτυχίες. Δηλαδή, να δείξει νοοτροπία μεγάλης ομάδας, κάτι που δεν κατάφερε τα τελευταία χρόνια. Ο Χένιγκ Μπεργκ και οι συνεργάτες του πιθανόν να βρεθούν απέναντι σε δυσάρεστες καταστάσεις και εκεί είναι που πρέπει να κρατήσουν τις ισορροπίες αλλά και να μην «γκρεμίσουν» ότι έχτισαν.

Το γεγονός πως η αμυντική λειτουργία της Ομόνοιας «έδεσε» και εξουδετερώνει τους κινδύνους, είναι προφανές από τα τέσσερα παιχνίδια που κράτησε το μηδέν (δύο φιλικά κόντρα σε Ανόρθωση και ΑΕΛ, πρώτες δύο αγωνιστικές). Επίσης, το γεγονός πως ο Ουζόχο δέχεται γκολ μόνο με… αίτηση, είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που διακρίθηκε στη νέα ομάδα του «τριφυλλιού». Τα πιο πάνω σαφώς και αποτελούν θετικά στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν τους πράσινους σε καλύτερες μέρες, όπως επίσης και η επιθετική γραμμή που… βγάζει φωτιές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ