aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Πράσινοι διεθνείς… non stop

Oμόνοια: Πράσινοι διεθνείς… non stop

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Ομόνοια θα δώσει τα περισσότερα παιχνίδια από τις κυπριακές ομάδες στην τρέχουσα σεζόν, αφού είναι η μοναδική που προκρίθηκε σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Γιουρόπα Λιγκ). Επομένως κάθε προσωρινή διακοπή πρωταθλήματος, όπως η νυν λόγω του Nations League, είναι καλοδεχούμενη για τους ποδοσφαιριστές της. Ακόμα και τώρα, όμως, υπάρχουν πράσινοι διεθνείς, οι οποίοι επιφορτίζονται με αγωνιστικά λεπτά.

Η Εθνική Κύπρου έδωσε δύο ματς τις προηγούμενες ημέρες κόντρα σε Τσεχία (1-2, φιλικό) και Λουξεμβούργο (0-2), με τους πέντε Ομονοιάτες της να χρησιμοποιούνται από τον Γιόχαν Βάλεμ ως εξής: Χαράλαμπος Κυριακίδης 180’, Λοΐζος Λοΐζου 105’, Ιωάννης Κούσουλος 90’, Ανδρόνικος Κακουλλής 73’ και Μαρίνος Τζιωνής 45’. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα αναμένεται να αγωνιστούν και στο αυριανό ματς με το Αζερμπαϊτζάν στην Αλβανία.

Ακάθεκτος συνεχίζει και ο Άνταμ Λανγκ, ο οποίος μετρά ήδη 900’ με την Ομόνοια. Αγωνίστηκε 90λεπτο με την Ουγγαρία κόντρα στη Βουλγαρία την περασμένη Πέμπτη, χθες ήταν στην αποστολή για το ματς με τη Σερβία, ενώ μεθαύριο είναι ορισμένο το ματς με τη Ρωσία. Τέλος, οι… πράσινες Ελπίδες, Νικόλας Παναγιώτου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους αγωνίστηκαν 90’ απέναντι στη Λευκορωσία και ίσως ισχύσει το ίδιο στην αυριανή αναμέτρηση με την Ολλανδία στη Λάρνακα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Και να μην το επιβεβαίωνε ο Σέχου, ο νους σ’ αυτό πάει κατευθείαν…

Όπως είναι το πρόγραμμα των Εθνικών, έως την Τετάρτη αναμένεται να επιστρέψουν οι Κύπριοι διεθνείς και έως την Πέμπτη ο Λανγκ. Επομένως, προς τα τέλη της εβδομάδας θα έχει πλήρες ρόστερ στη διάθεσή του ο Χένινγκ Μπεργκ, για να δουλέψει πιο κατάλληλα ενόψει του παιχνιδιού της ερχόμενης Κυριακής με τον Εθνικό στο Δασάκι.

Σήμερα πάντως θα επιστρέψουν στις προπονήσεις όσοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν διεθνείς υποχρεώσεις. Το θετικό είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα του βασικού κορμού των «λεγεωνάριων» βρίσκεται στη διάθεση του Νορβηγού προπονητή, ωστόσο σίγουρα είναι καλύτερα για κάθε προπονητή να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές για να είναι πιο ανταγωνιστική η προετοιμασία.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές των μπούκηδων για τον πρωταθλητή Κύπρου με νέο φαβορί

Εντός της εβδομάδας είναι πιθανό να επανέλθουν στις προπονήσεις οι Τιάγκο Φερέιρα και Τζόρντι Γκόμεθ. Αμφότεροι θα περάσουν από νέα τεστ και αν είναι αρνητικά θα πιάσουν ξανά δουλειά. Για το παιχνίδι με τον Εθνικό θα απουσιάσει ο Φώτης Παπουλής, ο οποίος τιμωρήθηκε τρεις αγωνιστικές από τον Αθλητικό Δικαστή για αντιαθλητική συμπεριφορά.

Υπό αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ο Μπεργκ θα αποφασίσει για το πλάνο που θα εφαρμόσει στην έδρα του Εθνικού, έχοντας στο μυαλό και ότι αρχίζουν τα συνεχόμενα εντός και εκτός συνόρων ματς του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά την κυριακάτικη αναμέτρηση με τους μπλε, το «μενού» γράφει: ΠΑΟΚ, Τούμπα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ