aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ποδοσφαιρικό θράσος που αγνοείτο εδώ και χρόνια

Ομόνοια: Ποδοσφαιρικό θράσος που αγνοείτο εδώ και χρόνια

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Το ντέρμπι της Ομόνοιας κόντρα στην ΑΕΚ χωρίζεται σε δύο μέρη. Στη διαιτησία και στο αγωνιστικό. Σχετικά με το πρώτο μέρος είναι ένα κεφάλαιο το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει τη διοίκηση των πρασίνων και όχι τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο. Σαφώς και αποτελεί στοίχημα για το «τριφύλλι» να μην επηρεαστεί η ομάδα από τα στοιχεία που δεν ήταν στο… χέρι τους. Λάθη έγιναν και μάλιστα σοβαρά που ενδεχομένως να έκριναν και το αποτέλεσμα, ωστόσο η ομάδα της πρωτεύουσας καλείται να μελετήσει αυτά που αφορούν το ποδόσφαιρο.

Αγωνιστικά, οι πράσινοι έδειξαν ότι και τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές, μόνο που τότε κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Επιθετικές αρετές, συνδυασμούς που μπερδεύουν τον αντίπαλο, ποιότητα και τερματοφύλακα έτοιμο για… όλα. Η Ομόνοια για πρώτο παιχνίδι, το οποίο ήταν και το πιο δύσκολο, δέχθηκε δύο γκολ, ενώ οι αμυντικοί της ομάδας υπέπεσαν σε λάθη τα οποία στοίχησαν αφού από αυτά προήλθαν τα δύο εύστοχα πέναλτι (τρία κερδισμένα).

Η ισοπαλία με την ΑΕΚ ήταν δηλαδή… κρίμα και για τον Ουζόχο. Ο Νιγηριανός τερματοφύλακας αποδείχθηκε λίρα… 100 μέχρι στιγμής για την ομάδα της πρωτεύουσας. Απέκρουσε ένα πέναλτι, δεν φοβήθηκε να βρεθεί φάτσα με τους επιθετικούς και να τους αντιμετωπίσει στα ίσα, εξουδετερώνοντας τις προσπάθειες τους για επίτευξη γκολ. Η ομάδα της Λάρνακας σαφώς και διαθέτει επιθετικούς μπορούν να κάνουν τη ζημιά (Γιάννου, Τρισκόφσκι) όμως ο Ουζόχο με ποδοσφαιρικό… θράσος δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε.

Τα στοιχεία που διαθέτει ο Νιγηριανός δύσκολα τα διακρίναμε σε προηγούμενους τερματοφύλακες που φόρεσαν τη φανέλα των πρασίνων, καθώς ήταν μια θέση που… πόνεσε πολύ τα εκάστοτε χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ