aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Πιέζει Μότα για το «μπαμ»! (αποκαλυπτικές λεπτομέρειες)

Ομόνοια: Πιέζει Μότα για το «μπαμ»! (αποκαλυπτικές λεπτομέρειες)

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μια σπουδαία μετεγγραφή προσπαθεί να υλοποιήσει η Ομόνοια. Οι πράσινοι έφεραν στην Κύπρο τον 32χρονο Ιταλό δεξιό μπακ Μάρκο Μότα, ο οποίος κουβαλά πλούσιο βιογραφικό με παραστάσεις από τα ιταλικά γήπεδα και συμμετοχές με κορυφαίες ομάδες της Serie A’. Ο πολύπειρος άσος βρέθηκε στην Κύπρο για μερικές ώρες και ήδη επέστρεψε στην πατρίδα του, χωρίς όμως να δώσει απάντηση στην πρόταση της Ομόνοιας.

Ο ίδιος θέλησε να έρθει στην Κύπρο για να πάρει μία πρώτη γεύση από τη χώρα μας, ενώ μια από τις προτεραιότητές του είναι η εξεύρεση σχολείου για το παιδί του, που θα πληροί τις δικές του προϋποθέσεις και θα συμβαδίζει με το σχολείο που φοιτούσε στην Ισπανία αφού ο Μότα την τελευταία σεζόν αγωνιζόταν στην Αλμερία (Segunda Division). Ο Μότα αναχώρησε χθες το πρωί από την Κύπρο και είναι σε αναμονή από συγκεκριμένο σχολείο εάν θα δεχθεί το παιδί του αφού τη δεδομένη στιγμή είναι πλήρες.

Κι όμως, αυτή η λεπτομέρεια ίσως κρίνει την απόφαση του Ιταλού για να αποδεχθεί την πρόταση της Ομόνοιας αφού το συμβόλαιο που του πρότεινε ο Γκόμεθ τον ικανοποιεί. Ο τεχνικός διευθυντής ευελπιστεί πως, το θέμα με το σχολείο θα τακτοποιηθεί και ο Μότα θα πει το πολυπόθητο «ναι» και να γίνει κάτοικος «Ηλίας Πούλλος». Οι επόμενες ώρες θα δείξουν ποια κατάληξη θα έχει το όλο θέμα.

Πρόκειται για έμπειρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα των Αταλάντα (2016-17 / 19 συμμετοχές), Ουντινέζε (2017-09 / 36 συμμετοχές, 1 γκολ), Ρόμα (2009-10 / 29 συμμετοχές) και Γιουβέντους (2010-15 / 24 συμμετοχές), ενώ παραχωρήθηκε ως δανεικός στις Κατάνια (2011-12 / 13 συμμετοχές), Μπολόνια (2012-13 / 19 συμμετοχές, 1 γκολ) και Τζένοα (2014 / 13 συμμετοχές) στο διάστημα που ανήκε στη «Γηραιά Κυρία». Επίσης δόθηκε και ως δανεικός στην Τορίνο (2019-20 / 24 συμμετοχές, 1 γκολ) από την Ουντινέζε.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Θέλει το αφρικανικό «πολυεργαλείο» της Μαγιόρκα

Ο Ιταλός άσος αγωνίστηκε επίσης στην Γότφορντ (2015-16 / 9 συμμετοχές), στην Τσάρλτον (2016-17 / 12 συμμετοχές), ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η ισπανική Αλμερία(2017-18 / 32 συμμετοχές, 2 γκολ). Ο Μότα έπαιξε σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ιταλίας, μετρά και μία διεθνή συμμετοχή με την «Σκουάντρα Ατζούρα», ενώ συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 με την Εθνική Ιταλίας. Έχει εμπειρία από αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ με τις Ουντινέζε και Ρόμα, καθώς και από το Γιουρόπα Λιγκ με τη φανέλα της Γιουβέντους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ