aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Παπασταύρου και Ομάδα Προγραμματισμού βλέπουν την… ατζέντα

Ομόνοια: Παπασταύρου και Ομάδα Προγραμματισμού βλέπουν την… ατζέντα

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Φινάλε έριξε η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, καθώς αποφασίστηκε οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Αυτή η εξέλιξη βρίσκει την Ομόνοια στην κορυφή, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και απόλυτα έτοιμη για τις επόμενες της κινήσεις. Μετά από χρόνια, η ομάδα της πρωτεύουσας εκπέμπει… υγεία σε όλους τους τομείς και δουλεύει σε πλήρες επαγγελματικό επίπεδο, με το Δ.Σ. να αντεπεξέρχεται σε μια δύσκολη περίοδο.

Αφού λοιπόν το κεφάλαιο «μισθοί» έχει τακτοποιηθεί από νωρίς, Νεόφυτος Λάρκου, Σίμος Ταραπουλούζης, Χένινγκ Μπεργκ σε συνεννόηση με τον Σταύρο Παπασταύρου, θα μελετήσουν τα υπόλοιπα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα. Υπενθυμίζουμε πως το Δ.Σ. συμφώνησε για μείωση 9% των ετήσιων απολαβών των παικτών, που ισοδυναμεί με ένα μηνιαίο μισθό.

Πέραν από αυτό, η Ομάδα Προγραμματισμού συνεχίζει να μελετά τα… ανοικτά μέτωπα που υπάρχουν στο πράσινο στρατόπεδο. Δανεικοί που φεύγουν, δανεικοί που επιστρέφουν, παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους και μετεγγραφές. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική καθώς άλλους η Ομόνοια θέλει να κρατήσει, άλλους όχι, ενώ σημαντικό κεφάλαιο είναι και η επιστροφή των δανεικών.

Αρχικά, Παντίλιμον (Νότιγχαμ Φόρεστ), Ουζόχο (Λα Κορούνια), Λούφτνερ (Κοπεγχάγη), Ακιντόλα (Μίτιλαντ) είναι οι δανεικοί που θα αποχωρήσουν το Καλοκαίρι του 2020, ωστόσο το «τριφύλλι» επιθυμεί να κρατήσει τους τελευταίους δύο στο ρόστερ της ομάδας. Από την άλλη, «συνωστισμός» παρατηρείται κάτω από τα δοκάρια, με τον Παντίλιμον να επιστρέφει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στην αγγλική ομάδα.

Χούμποτσαν, Φαμπιάνο, Μίκου και Στυλιανού είναι οι ποδοσφαιριστές που δεν δεσμεύονται με συμβόλαιο από την 31η Μαΐου. Οι πρώτοι δύο αναμένεται πως θα παραμείνουν κάτοικοι Λευκωσίας και για τη νέα σεζόν, αν τα βρουν με το «τριφύλλι», ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Ομάδας Προγραμματισμού για τους άλλους δύο.

Όσον αφορά στους τερματοφύλακες, θέση στην οποία… πόνεσε πολύ η Ομόνοια από τους τραυματισμούς των Ουζόχο, Παναγή, Φαμπιάνο, πιθανόν η τριπλέτα της σεζόν 2020-21 να αποτελείται από τους Φαμπιάνο-Παναγή-Κυριακίδη (οι τελευταίοι δύο διατηρούν συμβόλαιο με τους πράσινους), χωρίς να αποκλείεται ενίσχυση. Τέλος, όσον αφορά στους δανεικούς που επιστρέφουν, αυτοί είναι οι Κατελάρης, Ραμίρες (Ντεπορτίβο Σαπρίσα) και Περέιρα (Σπάρτακ Τρνάβα). Υπενθυμίζουμε πως το Καλοκαίρι του 2019 δόθηκε δανεικός και ο Μόντες, ωστόσο η επιστροφή του βάση συμβολαίου είναι για το Καλοκαίρι του 2021.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ