aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Όταν… μιλάει ο αρχηγός, κορυφή με αήττητο σε ΓΣΠ και ντέρμπι!

Ομόνοια: Όταν… μιλάει ο αρχηγός, κορυφή με αήττητο σε ΓΣΠ και ντέρμπι!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η Ομόνοια με «χρυσό» σκόρερ τον Ματ Ντάρμπισαϊρ, με γκολ από τα… αποδυτήρια (3’), ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της ΑΕΛ, έφθασε στην πέμπτη νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη συνεχόμενη και έπιασε την Ανόρθωση στην κορυφή. Οι πράσινοι διατήρησαν το μηδέν παθητικό σε πέντε από τα εννέα παιχνίδια που έδωσαν, ενδεικτικό της φιλοσοφίας τους και πού δίνεται έμφαση.

Επίσης, διατήρησε το αήττητο σε ντέρμπι (2 νίκες, 2 ισοπαλίες) αλλά και στο ΓΣΠ. Το γκολ που πέτυχε ο Ντάρμπισαϊρ ήταν το έκτο του, δηλαδή τα μισά απ’ όσα έχει σημειώσει η Ομόνοια στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΛ δέχθηκε την ήττα μετά από δύο συνεχόμενες επιτυχίες. Προσπάθησε για το καλύτερο παρά τις μαζεμένες απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών της, στάθηκε πολύ καλά και επιβεβαίωσε, παρά την ήττα, ότι παραμένει μια συμπαγής και καλοδουλεμένη ομάδα, απαιτητική και ικανή για τα ψηλά. Είχαν από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες, η Ομόνοια με τον Μποτεάκ (30’) και η ΑΕΛ με τον Κάρλος (47’). Το γκολ του Ντάρμπισαϊρ δεν έπρεπε να μετρήσει αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Σημαντικά λάθη από τους βοηθούς Χαράλαμπο και Παύλο Γεωργίου, ιδιαίτερα τον πρώτο, στις υποδείξεις οφσάιντ.

Η εμφάνιση της Ομόνοιας, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν ήταν καλή και παρόλο που προηγήθηκε νωρίς, δεν μπόρεσε να φθάσει σε ψηλά επίπεδα απόδοσης. Έδωσε χώρο στην ΑΕΛ, που με καλή κυκλοφορία της μπάλας έλεγχε στο μεγαλύτερο διάστημα τον ρυθμό, έστω κι αν δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική. Έγιναν πολλά λάθη από τους ποδοσφαιριστές του Μπεργκ, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο κινδύνευσαν άμεσα με την ισοφάριση. Η ΑΕΛ όσο κυλούσε ο χρόνος το πίστευε περισσότερο, όμως δεν είχε τις λύσεις στην επίθεση.
Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, η Ομόνοια άρχισε με γκολ από τα… αποδυτήρια. Το γρήγορο γκολ θα ανέμενε κανείς ότι θα έδινε φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας. Εντούτοις, κάτι τέτοιο δεν έγινε, παρόλο που ήταν η Ομόνοια που είχε άλλες δύο μεγάλες στιγμές για να φθάσει και σε άλλο γκολ, με κορυφαία το δοκάρι του Μποτεάκ (30’). Η ΑΕΛ δεν επηρεάστηκε. Αντιθέτως, έλεγξε τον ρυθμό, όμως αν και γυρόφερνε την περιοχή του Φαμπιάνο δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική.

Διαβάστε επίσης: Χαιρέτησε πάλι αγγλικά και σκαρφάλωσε στην κορυφή η Ομόνοια! (pics & vid)

Στην επανάληψη, η ΑΕΛ άγγιξε το γκολ νωρίς, στο 47’ με τον Κάρλος να κάνει την κεφαλιά και η μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Έδειξε πρόθεση να επιτεθεί και να ψάξει το γκολ, με την Ομόνοια να μένει πίσω. Έγιναν μαζεμένα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα της Λεμεσού να δημιουργήσει 2-3 καλές ευκαιρίες, χωρίς να τις αξιοποιήσει. Η Ομόνοια απείλησε μόλις στο 84’ με τον Κακουλλή και αμέσως μετά τον Μποτεάκ.

Διαβάστε επίσης: Οι εξηγήσεις του Μπεργκ για την ίδια ενδεκάδα και τα «στημένα»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ