aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Όταν… γαζώνουν τα πολυβόλα της!

Ομόνοια: Όταν… γαζώνουν τα πολυβόλα της!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Με τα τρία γκολ που πέτυχε η Ομόνοια στο ματς με τον Άρη (3-1) έφθασε τα 19 σε 9 αγώνες πρωταθλήματος. Δηλαδή δύο και κάτι ανά παιχνίδι. Καλός αριθμός για τους πράσινους. Εκεί που πονάνε είναι στην άμυνα αφού για όγδοο παιχνίδι δέχθηκαν γκολ. Μόνο με την Ανόρθωση διατήρησαν το μηδέν παθητικό.

Στο θέμα μας, την επίθεση, στο προχθεσινό ματς «χτύπησαν» οι συνήθεις ύποπτοι, Ντέρμπισαϊρ και Σέρινταν. Σταθερή αξία στο σκοράρισμα οι δυο βασικοί επιθετικοί του «τριφυλλιού» και πρώτος και τρίτος σκόρερ αντίστοιχα στο πρωτάθλημα.

Τα 14 από τα 19 γκολ της Ομόνοιας ή, αν θέλετε, το 73,7% επιτεύχθηκε από τους πιο πάνω ποδοσφαιριστές, ενδεικτικό ότι αποτελούν τη μεγάλη δύναμη της ομάδας. Ο Άγγλος στράικερ πέτυχε οκτώ γκολ και οδηγεί, πλέον, την κούρσα των σκόρερ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Σέρινταν έφθασε τα έξι. Δυο ικανοί επιθετικοί που έδεσαν και αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο, που κάνει τη διαφορά.

Ας δούμε πότε «χτυπά» ο καθένας, ανά τέταρτο: Τα οκτώ γκολ του ο Ντέρμπισαϊρ τα… μοίρασε ανά ημίχρονο, τέσσερα στο πρώτο και άλλα τόσα στο δεύτερο. Τα περισσότερα, τρία, τα πέτυχε στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου. Δυο με την Αναγέννηση (35’, 45’) και με τον Άρη (44’).

Το άλλο ήταν στην πρεμιέρα κόντρα στον Ερμή, το πιο γρήγορο του Άγγλου και το μοναδικό με πέναλτι (2’). Στο δεύτερο ημίχρονο, από το 61’ έως το 75’, «χτύπησε» δυο φορές, με την Καρμιώτισσα (73’) και τη Νέα Σαλαμίνα (71’). Στο πρώτο τέταρτο σκόραρε προχθές με τον Άρη (57’) και το άλλο ήταν στο τελευταίο διάστημα του αγώνα με την Καρμιώτισσα (80’).

Πιο παραγωγικός στο πρώτο ημίχρονο είναι ο Κίλιαν Σέρινταν, διάστημα στο οποίο σκόραρε τα πέντε από τα έξι του γκολ. Μάλιστα, στο διάστημα 16’-30’ είδε δίχτυα τρεις φορές. Σκόραρε κόντρα σε Εθνικό (16’), Δόξα (17’), Καρμιώτισσα (29’). Τα άλλα δύο από το 31’ έως το 45’, με τον Άρη (31’) και την Ανόρθωση (44’). Το μοναδικό στο δεύτερο ημίχρονο το πέτυχε επί του Εθνικού (76’).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ