aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Oκτώ προπονητές, 22 απόπειρες, το «μπαλάκι» στον Αναστασίου

Ομόνοια: Oκτώ προπονητές, 22 απόπειρες, το «μπαλάκι» στον Αναστασίου

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το προσεχές «αιώνιο» ντέρμπι, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 16:00, θα αποτελέσει την 23η απόπειρα της Ομόνοιας να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί αρνητική παράδοση για τους πράσινους, που δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν σε 22 αγώνες, 20 πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου. Τελευταία επιτυχία της Ομόνοιας ήταν στις 6 Απριλίου 2013, όταν επικράτησε με 3-0.

Προπονητής της ομάδας τότε ήταν ο Τόνι Σαβέφσκι. Ακολούθως, στον «πράσινο» πάγκο βρέθηκαν 10 προπονητές (με τον Ιωακείμ σε δυο θητείες), ο Γιάννης Αναστασίου είναι ο 11ος. Ωστόσο, σε παιχνίδι «αιωνίων» δεν κοούτσαραν οι Ισπανοί Λοτίνα και Ολίβα. Ο πρώτος έμεινε στους πράσινους για ένα μήνα και κάτι και ο δεύτερος δεν πρόλαβε το ματς του Α’ γύρου στην τρέχουσα σεζόν, στο οποίο βρέθηκε ο Γκόμεθ στον πάγκο.

Διαβάστε επίσης: Μότα: «Έχω συμβόλαιο για τρία χρόνια, πρόθεση μου είναι…»

Οκτώ προπονητές, λοιπόν, που δούλεψαν στην Ομόνοια και βρέθηκαν αντίπαλοι του «αιώνιου» δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν. Ο Αναστασίου θα γίνει μεθαύριο ο ένατος και θα επιδιώξει, σε συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές του, να τερματίσουν το αρνητικό σερί των 22 αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο χωρίς νίκη (5 ισοπαλίες, 17 ήττες). Μια δύσκολη, όπως πάντα, απόπειρα. Γίνεται δυσκολότερη βάσει της κατάστασης που βρίσκονται αυτό το διάστημα οι «αιώνιοι» αντίπαλοι, όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί τελειωμένο πριν την διεξαγωγή ενός αγώνα.

Διαβάστε επίσης: «Κλειδί με τον ΑΠΟΕΛ να μην παρασυρθούμε από εξωτερικούς παράγοντες»

Μετά τον Σαβέφσκι, που δέχθηκε κι αυτός μια ήττα πέντε βδομάδες μετά που πανηγύρισε με την Ομόνοια την τελευταία της νίκης, οι οκτώ προπονητές που βρέθηκαν στον πάγκο της ομάδας ως αντιμέτωποι με τον ΑΠΟΕΛ είναι κατά σειρά οι ακόλουθοι: Kώστας Καΐάφας, Άκης Ιωακείμ, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, Τζον Κάρβερ, Πάμπος Χριστοδούλου, Ιβάιλο Πέτεφ, Γέσπερ Φρέντμπεργκ και Άνχελ Γκόμεθ.

Στα πιο πολλά ματς απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο βρέθηκε ο Κώστας Καϊάφας, οκτώ. Ο απολογισμός του ήταν 4 ισοπαλίες και 4 ήττες. Ο Ιωακείμ βρέθηκε στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας δυο φορές, την πρώτη ως υπηρεσιακός αντιμετώπισε τον ΑΠΟΕΛ σ’ ένα ματς, με τις δυο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία (2-2). Στη δεύτερη περίπτωση, αν και αρχικά είχε λεχθεί πως θα είναι ως υπηρεσιακός έμεινε για πολλά παιχνίδια μέχρι και το τέλος της σεζόν, μετρώντας τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Σε τρεις αγώνες βρέθηκε στον πάγκο της Ομόνοιας ως αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ ο Μιλόγεβιτς, σε δύο ο Ιβάιλο Πέτεφ και από έναν οι Τζον Κάρβερ, Πάμπος Χριστοδούλου, Γέσπερ Φρέντμπεργκ και Άνχελ Γκόμεθ. Όλοι έφυγαν ηττημένοι.

Ο Γιάννης Αναστασίου, λοιπόν, θα κοουτσάρει για πρώτη φορά απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο και θα θελήσει να βάλει ένα τέλος στην αρνητική παράδοση. Θα τα καταφέρει; Η απάντηση το απόγευμα της Κυριακής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ