aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι πιθανοί αντίπαλοι σε α’ και β’ γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ

Ομόνοια: Οι πιθανοί αντίπαλοι σε α’ και β’ γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ

Υπομονή μέχρι τις 7 Αυγούστου είναι υποχρεωμένη να κάνει η Ομόνοια για να μάθει πότε και από ποιον προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θ’ αρχίσει. Η πρεμιέρα του ευρωπαϊκού οδοιποριού των πρασίνων στην επιστροφή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έπειτα από 10 χρόνια θα καθοριστεί με βάση το αποτέλεσμα τριών αγώνων της φάσης των «16» της φετινής διοργάνωσης.

Εάν συμβούν οι τρεις πιο κάτω προϋποθέσεις τότε η Ομόνοια θα κερδίσει έναν προκριματικό γύρο και θα ριχθεί στη μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων από τον β’ γύρο.

1) Η Μπαρσελόνα που αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τη Νάπολι στην Ιταλία, στο πρώτο μεταξύ τους ματς στους «16» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, να προκριθεί στις 7 Αυγούστου που είναι ορισμένος ο επαναληπτικός.

2) Η Γιουβέντους που έχασε 1-0 από τη Λυών στη Γαλλία, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, να προκριθεί στις 7 Αυγούστου που θα γίνει ο επαναληπτικός.

3) Η Μπάγερν να… τελειώσει τη δουλειά και να σφραγίσει την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Τσέλσι στις 7/8. Μετά το 3-0 στη Γερμανία οι Βαυαροί είναι με το… ενάμιση πόδι στα προημιτελικά.

Στη θεωρεία οι πιθανότητες είναι υπέρ της Ομόνοιας, αφού τόσο η Μπαρσελόνα, όσο και η Γιουβέντους στην έδρα τους φαντάζουν φαβορί για πρόκριση, ενώ η Μπάγερν έχει το εισιτήριο στην… τσέπη. Εάν, λοιπόν, πάνε όλα κατ’ ευχήν η Ομόνοια θα αρχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ στις 25 ή 26 Αυγούστου και θα μάθει τον αντίπαλό της ή το πιθανότερο το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος της στις 10 Αυγούστου.

Πιθανοί αντίπαλοι της Ομόνοιας εφόσον αρχίσει από τον β’ προκριματικό γύρο και δεν πέσουν θύμα έκπληξης στον α’ προκριματικό γύρο θα είναι οι: Σέλτικ (Σκωτία), Αστάνα (Καζακστάν), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Μόλντε (Νορβηγίας), Μίντιλαντ (Δανίας) και μία εκ των Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) και Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβίας) που θα προκύψει από τον πρωταθλητή της Ελβετίας. Εάν στεφθεί πρωταθλήτρια η Γιουνγκ Μπόις τότε θα είναι στους ισχυρούς, ενώ εάν το τρόπαιο πάει στην Σεν Γκάλεν τότε η ελβετική ομάδα θα είναι ανίσχυρη και τη θέση θα πάρει η Σερίφ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Με… ταβάνι τις €300.000 στη Μίντιλαντ για Ακιντόλα

Οι υποψήφιοι στον α’ προκριματικό γύρο

Εάν η Ομόνοια ριχθεί από τον α’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ το ευρωπαϊκό της ταξίδι η πρεμιέρα θα γίνει στις 18 ή 19 Αυγούστου και ο αντίπαλος θα γίνει γνωστός στην κλήρωση της 10ης Αυγούστου.

Πιθανοί αντίπαλοι της Ομόνοιας σε μονό παιχνίδι (όπως και στον β΄ προκριματικό γύρο) θα είναι οι εξής 15 ομάδες: Φόλα Ες (Λουξεμβούργο), Ντιουργκόρτεν (Σουηδία), Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο), Φλόρα Ταλίν (Εσθονία), Ντιναμό Μπρεστ (Λευκορωσία), Ρίγα (Λετονία), Κονάχ΄ς Κουάι (Ουαλία), Κόλετζ Γιουρόπα (Γιβραλτάρ), Κλάκσβικ (Νήσοι Φερόε), Κουόπιον (Φινλανδία), Ρέικιαβικ (Ισλανδία), Αραράτ-Αρμενία (Αρμενία), Τίρανα (Αλβανία), Φλοριάνα (Μάλτα) και Σίλεκς (Σκόπια). Απομένουν άλλες δύο ομάδες. Η μία θα προκύψει από τον προ προκριματικό γύρο, ενώ η άλλη θα είναι είτε η Δυναμό Τιφλίδας είτε η Τσέλιε Σλοβενίας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Πρόταση για Ακιντόλα στους Δανούς «take it or leave it»…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ