aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι εννέα πάσες στον (χαμένο και ακίνδυνο) Ντούρις

Ομόνοια: Οι εννέα πάσες στον (χαμένο και ακίνδυνο) Ντούρις

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το «ταξίδι» της Ομόνοιας στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ΓΣΠ. Οι πράσινοι ονειρεύτηκαν τα αστέρια των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όμως το εμπόδιο του Ολυμπιακού Πειραιώς αποδείχθηκε ανυπέρβλητο.

Το γεγονός και μόνο ότι το «τριφύλλι» κατάφερε να εξασφαλίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης αρκεί για να κατατάξει την παρουσία της ομάδας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ως επιτυχημένη. Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό θα συνεχιστεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα, με αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη για την ομάδα.

Ο Ομόνοια ήταν ένα (ή και περισσότερα κλικ) πιο κάτω ως ομάδα από τον Ολυμπιακό Πειραιώς και όποιος αμφισβητεί ότι πέρασε η καλύτερη ομάδα στο σύνολο των δύο αναμετρήσεων απλά κρύβει την αλήθεια. Το πέναλτι στο Φάληρο σαφώς και ήταν κομβικό, όμως η αλήθεια είναι πως για να προκριθεί μία ομάδα απέναντι σε έναν πιο ισχυρό αντίπαλο σε δύο αγώνες θα πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα απ’ όσα έκανε το «τριφύλλι» στα δύο ματς με τους ερυθρόλευκους.

Σε 180’ αγώνα έμεινε «άσφαιρη» και χωρίς γκολ δεν μπορείς να ελπίζεις. Το πρόβλημα αφορά μόνο την γραμμή κρούσης; Όχι, αλλά είναι η κύρια αιτία. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ έφτιαξε δυο ευκαιρίες και άλλες δύο προϋποθέσεις που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο ΓΣΠ απείλησε τέσσερις φορές, χωρίς πάλι να είναι αποτελεσματική.

«Ο φορ που θα έκανε τη διαφορά», ήταν από τις προτεραιότητες της Ομάδας Παραγραμματισμού της Ομόνοιας, η οποία ήξερε από τον περασμένο Ιανουάριο ότι θα αποχωρήσει ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ. Η επιλογή ήταν (καθυστερημένα) ο Μίχαλ Ντούρις. Ο Σλοβάκος φορ στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του, δεν έχει σκοράρει, και η στατιστική υπηρεσία της χθεσινής αναμέτρησης αποτυπώνει πλήρως το πόσο απαρατήρητος πέρασε.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Στο 4ο γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ, το σκηνικό με τους πιθανούς αντιπάλους και ποιους αποφεύγει

Ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που ήταν στην αρχική ενδεκάδα των δύο ομάδων που δεν δέχθηκε διψήφιο αριθμό πασών. Μόλις εννέα φορές έφτασε η μπάλα στα πόδια του στα 70’ που αγωνίστηκε. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας έγιναν αποδέκτες της μπάλας από τα πόδια συμπαικτών τους πάνω από 20 φορές, με εξαίρεση τον Φώτη Παπουλή που είχε 19.

Επίσης, σε 70’ αγώνα μόνο εφτά φορές πάσαρε σε συμπαίκτη του με επιτυχημένες τις έξι απόπειρες. Δεν είχε καμία τελική προσπάθεια, ένα σουτ του μπλοκαρίστηκε από πόδι αντίπαλου ποδοσφαιριστή, κέρδισε ένα φάουλ και υπέπεσε σε δύο. Αριθμοί που μαρτυρούν ότι η παρουσία του Μίχαλ Ντούρις ήταν (σχεδόν) απαρατήρητη και προβληματική για την Ομόνοια.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η κλήρωση των ομίλων και οι ημερομηνίες των αγώνων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ