aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Οι «αχώνευτες» σφαλιάρες

Ομόνοια: Οι «αχώνευτες» σφαλιάρες

Τους βαθμούς που θα της επιτρέψουν να ανέλθει βαθμολογικά, αυξάνοντας τις πιθανότητες αρχικά να βρίσκεται στην εξάδα και κατ’ επέκταση να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο (αφού αυτός είναι τη δεδομένη στιγμή ο ρεαλιστικός στόχος της), θα διεκδικήσει η Ομόνοια στο επικείμενο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Δεν μπορεί να έχει κάτι άλλο ως μεγαλύτερο κίνητρο.

Παράλληλα, οι πράσινοι έχουν κι άλλους πολλούς λόγους να θέλουν να επικρατήσουν του «αιώνιου» αντιπάλου τους. Ένας απ’ αυτούς είναι και το πρεστίζ. Την ίδια ώρα, οι περσινές «σφαλιάρες» δεν χωνεύονται. Η Ομόνοια έχασε και τις δύο φορές από τον ΑΠΟΕΛ με το βαρύ 2-4. Μάλιστα, μετά την ήττα στον β’ γύρο, οι πράσινοι έδειξαν την έξοδο στον Μπεργκ. Οι πλείστοι ποδοσφαιριστές που αποτελούν το ρόστερ του «τριφυλλιού» ήταν και πέρσι στο «Ηλίας Πούλλος» και θέλουν να «απαντήσουν». Εδώ είναι που στην Ομόνοια, ενόψει του προσεχούς ντέρμπι, ποντάρουν και στον πληγωμένο εγωισμό των ποδοσφαιριστών.

Οι «τριφυλλοφόροι» θα θελήσουν να πανηγυρίσουν επί του «αιώνιου» αντιπάλου, στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα ότι επιστρέφουν για τα καλά. Μετρούν δύο νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία τρία ματς, όσα κάθισε στον πάγκο ο Φέρέρα. Και δεν θα είναι μόνο οι βαθμοί, αλλά και όλα τα καλά που μπορεί να προσδώσει μια επιτυχία σ’ ένα ντέρμπι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ: ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, δυναμική. Ακόμη, απάντηση στην όποια αμφισβήτηση προηγήθηκε.

Για να υλοποιήσει τον στόχο της επιτυχίας στο ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής, η Ομόνοια, θα πρέπει να φθάσει στην τέλεια εμφάνιση. Να δείξει συνέχεια στην αγωνιστική άνοδό της. Ο Φερέρα δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές του, σε μια προσπάθεια να δώσουν σ’ ένα δυνατό τεστ διαπιστευτήρια δυνατοτήτων και αντοχών. Με αυτό τον τρόπο, η Ομόνοια θα κερδίσει ξανά τον κόσμο της, με τον οποίο θα θελήσει να πορευθεί σε μια προσπάθεια να φθάσει όσο πιο ψηλά γινεται και στο τέλος θα κάνει ταμείο. Γιατί, μπορεί ο στόχος του πρωταθλήματος να μοιάζει απομακρυσμένος, όπως είναι διαμορφωμένα πλέον τα βαθμολογικά δεδομένα, όμως η ιστορία και ο κόσμος της Ομόνοιας προστάζει διεκδίκησή του μέχρι τέλους.

Ο Φερέρα αναμένει την επάνοδο όλων των διεθνών, που θα του επιτρέψει να δουλέψει στο πλάνο που προτίθεται να παρουσιάσει το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής. Παρόλο που και πάλι θα υπάρχουν απουσίες, έχει επιλογές για να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο. Άρχισε από χθες η διάθεση των 2.200 εισιτηρίων που έχει η Ομόνοια στη διάθεσή της για το ντέρμπι, ως τυπικά φιλοξενούμενη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ