aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ο ένας... περπατούσε, ο άλλος δίστασε και ο τρίτος δεν ακολούθησε

Ομόνοια: Ο ένας… περπατούσε, ο άλλος δίστασε και ο τρίτος δεν ακολούθησε

Πισωγύρισμα ήταν για την Ομόνοια η αποκαρδιωτική εμφάνιση και το ισόπαλο 1-1 παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» ήταν τραγικοί τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά, γεγονός που «πλήρωσαν» με απώλεια δύο βαθμών και έμειναν για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη. Ταυτόχρονα, «στραβοπάτησαν» για πρώτη φορά φέτος σε εντός έδρας παιχνίδι και το χειρότερο σκόρπισαν απογοήτευση στον κόσμο της ομάδας που «αγκάλιασε» την προσπάθεια από την αρχή της σεζόν, όμως κρίνει και πράττει εκ του αποτελέσματος.

Και πέραν του (κακού) αποτελέσματος στην Ομόνοια «πλήγωσε» περισσότερο η εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό. Παθητικοί ποδοσφαιριστές, χωρίς πάθος, αργή ανάπτυξη και τραγικά ομαδικά ή ατομικά λάθη.

Ένα εξ αυτών στοίχισε στο «τριφύλλι» το πρώτο γκολ παθητικό με τον Φαμπιάνο Ριμπέϊρο στο τέρμα. Το γεγονός πως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ομόνοιας, Λούφτνερ και Λανγκ δεν διακρίνεται για την ταχύτητά του δεν διαπιστώθηκε στο χθεσινό (25/10) μαρς με τον Ολυμπιακό. Το μειονέκτημα της ταχύτητας των στόπερ μπορεί να καλυφθεί όταν υπάρχει άψογη συνεργασία των δύο και σωστές αλληλοκαλύψεις από τα ακραία μπακ και τους ανασταλτικούς μέσους.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Θα τρέξει κανείς;

Στη φάση της επίτευξης του γκολ οι δύο κεντρικοί της Ομόνοιας έκαναν ότι ακριβώς δεν έπρεπε. Κάθετη πάσα του Κίκο προς τον Ντουβεντρού ο Λούφντερ κάνει κάτι σαν τρέξιμο, ο Λανγκ επιχειρεί αρχικά καλύψει τον συμπαίκτη του όμως διστάζει και αφήνει αμαρκάριστο τον παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος ανενόχλητος είχε όλο τον χρόνο να γυρίσει την μπάλα προς τα πίσω και να δώσει ασίστ στον Ζαχαρίου που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Πράσινη ανορθογραφία

Ευθύνη στη φάση έχει και ο Μαυρίας που δεν ακολούθησε τον Ζαχαρίου, όμως κυρίως το λάθος βαραίνει τους δύο κεντρικούς των «πρασίνων». Ο Λανγκ αρχικά δίστασε να μαρκάρει τον Ντουβεντρού για να δώσει κάλυψη στον Λούφτνερ, ο οποίος με την σειρά του συμπεριφέρθηκε λες και ήταν σε οικογενειακό δίτερμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ