aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Θα τρέξει κανείς;

Ομόνοια: Θα τρέξει κανείς;

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ναι, η φετινή Ομόνοια όπως πολλάκις γράφτηκε και ειπώθηκε μετά τις καλές εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν θύμισε Ομόνοια παλιών εποχών. Όμως, οι εποχές που η φανέλα κέρδιζε από μόνη της πέρασε ανεπιστρεπτί. Πλέον, εάν δεν τρέξεις, εάν δεν ιδρώσεις και εάν δεν βάλεις το πόδι στη «φωτιά» όχι τον Ολυμπιακό Λευκωσίας δεν μπορείς να κερδίσεις, αλλά ούτε τον Αστέρα Ραχούλας.

Η Ομόνοια το βράδυ της Παρασκευής (25/10) στο ΓΣΠ μπήκε με… τουπέ στο γήπεδο της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα ηχηρό χαστούκι. Πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση, μακράν τη χειρότερη φετινή, μέσα από την οποία «ξεγυμνώθηκαν» όλες οι αδυναμίες της. Αργοί χαφ στον άξονα της μεσαίας γραμμής (Γκόμεθ, Κατελάρης), «βαρύ» κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Λανγκ – Λούφτνερ) που λειτούργησε σαν παιδική χαρά στη φάση της ισοφάρισης του Ολυμπιακού και αργή ανάπτυξη, χωρίς ρυθμό και φαντασία.

Η φετινή Ομόνοια παρουσιάζει το εξής παράδοξο: όσο κυλάει ο καιρός αντί να βελτιώνεται, εμφανίζει περισσότερες παθογένειες. Ήττα (και κακή εμφάνιση) στην Πάφο, ισοπαλία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» που μάλλον την κολάκευε με βάση την εμφάνιση των δύο ομάδων και τραγική παρουσία κόντρα στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ: «Aπογοητευτικό, συνδυασμός πραγμάτων το σημερινό αποτέλεσμα»

Οι προσωπικότητες (Μποτεάκ, Έζρα, Ντάρμπισαϊρ) ήταν απών στο ματς με τον Ολυμπιακό και έμεινε ο Τιάγκο και ο (αριστερός μπακ) Λέσγιακς να προσπαθούν μόνοι να δώσουν επιθετική πνοή. Σαφώς και η Ομόνοια δεν είναι κακή ομάδα, ούτε οι μετεγγαφικές επιλογές του Νεόφυτου Λάρκου έγιναν αποτυχημένες από τη μία μέρα στην άλλη. Όμως, μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει σ’ ένα πρωτάθλημα δεν αρκεί να παίζει καλά σε 20’-30’ ενός αγώνα ή στα πρώτα 4-5 παιχνίδια ενός «μαραθωνίου». Κριτήριο είναι η διάρκεια, η σταθερότητα και η βελτίωση.

Διαβάστε επίσης: Δημητρίου: «Ξαφνιαστήκαμε όλοι, μας έχει ενοχλήσει»

Ναι μεν υπάρχει η δικαιολογία ότι η Ομόνοια είναι μία ομάδα που «κτίζεται» και δεν μπορεί να λειτουργούν όλα τέλεια συνεχώς. Όμως, όπως πολύ ορθά ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ισόπαλου 1-1 αγώνα με τον Ολυμπιακό ο εκπρόσωπος Τύπου των «πρασίνων», Ανδρέας Δημητρίου, επιβάλλεται να εντοπίζονται τα λάθη και οι αδυναμίες ούτως ώστε η ομάδα να βελτιώνεται σταδιακά. Και αυτό έως τώρα δεν έγινε στην Ομόνοια.

Πλέον μετά από το τρίτο σερί ανεπιτυχές αποτέλεσμα μπαίνει (και) πίεση στον Μπεργκ και τους παίκτες του, οι οποίοι έχουν άλλο ένα «πονοκέφαλο» να διαχειριστούν. Το πιο σημαντικό για την Ομόνοια είναι να μάθει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά της, είτε όταν κερδίζει, είτε όταν χάνει, ώστε η επόμενη μέρα να την βρίσκει πάντα καλύτερη και σοφότερη. Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός και η μηδενική κριτική δεν χαρακτηρίζουν τις μεγάλες ομάδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ