aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Νύχτα μαγική και ονειρεμένη

Ομόνοια: Νύχτα μαγική και ονειρεμένη

Άστραψε και βρόντησε, μετατρέποντας σε μαγική και ονειρεμένη τη νύχτα! Η Ομόνοια, όχι μόνο αντέδρασε δυναμικά όταν έμεινε πίσω στο σκορ (Μπένσον 26΄), αλλά «πάτησε» εν τέλει με 4-2 την Αντβέρπ στο ΓΣΠ, πέτυχε την πρώτη νίκη απέναντι σε βελγική ομάδα και μπήκε αυτομάτως στον δίαυλο απογείωσης για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το «τριφύλλι» ονειρεύεται άλλη μία σεζόν είσοδο στα γκρουπ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης γιατί το δελτίο προόδου (Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Αντβέρπ) γράφει «άριστα», αλλά και διότι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές κερνούσαν αβέρτα σφηνάκια, μεθώντας τον αντίπαλο. Από τη μία ο Λοΐζος Λοΐζου πέτυχε δύο εξαιρετικά τέρματα (45΄, 55΄) και από την άλλη ο Ανδρόνικος Κακουλλής κάρφωσε την μπάλα μία φορά στο αντίπαλο πλεκτό (48΄), μετρώντας στο ενεργητικό και μία ασίστ!

Εξαιρετικός και ο Φώτης Παπουλλής, ωστόσο από τη χθεσινή Ομόνοια, κανένας δεν υστέρησε. Ούτε ο Παναγιώτης Ζαχαρίου και ο Φουάντ Μπασιρού που έκαναν ντεμπούτο, με τον δεύτερο μάλιστα να καταγράφει 80λεπτο. Ούτε ο Ιγιάγι Ατιέμγουεν που κέρδισε το πέναλτι και το μετέτρεψε σε γκολ στο 84΄, «σβήνοντας» ουσιαστικά κάθε ελπίδα της αντιπάλου για να φύγει με την ισοπαλία μετά τη μείωση του σκορ με τον Μιγιόσι (3-2, 62΄).

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους πράσινους να πανηγυρίζουν και τους Βέλγους να κοιτούν ο ένας τον άλλο. Μέσα σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 10.000 περίπου οπαδοί, η ομάδα του Μπεργκ είχε και τους τρόπους και τις λύσεις. Με υπομονή, πείσμα, απαράμιλλο πάθος και με σαφώς πιο επιθετική φιλοσοφία, άφησε «τέζα» έναν εκ των κορυφαίων βελγικών συλλόγων.

Η νευρικότητα των παικτών της Αντβέρπ, όταν δέχθηκαν το πρώτο γκολ, ήταν εμφανής. Την «πάτησε» στην κυριολεξία η ορμή με την οποία μπήκε η Ομόνοια στο δεύτερο μέρος! Τα λάθη αρκετά, καθώς το πρέσινγκ ήταν αδιάκοπο από τους πρωταθλητές μας. Οι ατομικές ενέργειες των Βέλγων δεν έφερναν αποτελέσματα και οι πράσινοι, κλέβοντας την μπάλα δημιουργούσαν ρήγματα. Εξάλλου, από κλέψιμο της μπάλας προήλθαν τα δύο πρώτα γκολ της Ομόνοιας. Άσκησαν πίεση οι παίκτες του Μπεργκ και με έξυπνες επινοήσεις, κυρίως από τις πτέρυγες, αναστάτωσαν τους Βέλγους που ήταν ξεκάθαρο πως δυσλειτουργούσαν στο κέντρο.

Η εικόνα που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο οι πράσινοι ήταν τέτοια που «όπλιζε» άπαντες στον σύλλογο πως η… δουλειά μπορεί να τελειώσει την ερχόμενη Πέμπτη στο Βέλγιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ