aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Κέρδισε πολλά και ας μην πανηγύρισε…

Ομόνοια: Κέρδισε πολλά και ας μην πανηγύρισε…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Όταν είσαι η Ομόνοια (ιδιαίτερα η φετινή) και δεν φθάσεις στη νίκη, δεν μπορεί να είσαι ικανοποιημένη όποιον αντίπαλο κι αν είχες απέναντί σου. Το τόνισε και ο Ανδρέας Δημητρίου με το τέλος του «αιώνιου» ντέρμπι. Αυτό είναι το ένα. Σαφώς και δεν χάθηκε τίποτα για τους πράσινους με μια ισοπαλία σε ντέρμπι την 11η αγωνιστική. Απλώς απώλεσαν ακόμη δύο βαθμούς.

Στην Ομόνοια δεν πανηγύρισαν για ακόμη μία φορά απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, φθάνοντας τα 26 σερί ματς, όμως κέρδισαν πάρα πολλά από το παιχνίδι, τα οποία στο τέλος της ημέρας μπορεί να είναι και πολυτιμότερα από τους δύο βαθμούς που άφησαν. Μεγαλύτερο κέρδος, ο κόσμος της. Όχι μόνο επέστρεψε για τα καλά, αλλά με αυτό που είδε απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, εικόνα και πάθος, παίκτες που… γυάλιζε το μάτι τους, είναι σε θέση να συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα του. Και γιατί όχι να αυξηθεί στη συνέχεια. Το χειροκρότημα του κόσμου με το τελευταίο σφύριγμα στο παιχνίδι, αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για τον Μπεργκ και τους ποδοσφαιριστές.

Την ίδια ώρα, η Ομόνοια επιβεβαίωσε με την προσπάθεια που κατέβαλε στο ντέρμπι, παρόλο που μπορεί και πολύ καλύτερα, ότι είναι ικανή για μεγάλα πράγματα στην τρέχουσα σεζόν. Οι διοικούντες κρατούν χαμηλούς τόνους και σταθεροί στο στόχο της εξόδου στην Ευρώπη. Αλλά όταν με το τέλος του Α’ γύρου η ομάδα είναι στη 2η θέση, δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή και έβγαλε τα ντέρμπι αήττητη και μάλιστα στα τέσσερα από τα πέντε διατήρησε το μηδέν παθητικό, γιατί να μην είναι ικανή να «χτυπήσει» και τον τίτλο.

Οι πράσινοι απέναντι σ’ έναν έμπειρο αντίπαλο με βάθος και ποιότητα, κατάφεραν να ανταποκριθούν πολύ καλά. Τους έλειψε μόνο το γκολ. Γιατί στα καλά διαστήματα, ήταν ιδιαίτερα ελκυστικοί με τις γρήγορες εναλλαγές της μπάλας. Υστέρησαν στην τελική πάσα αλλά και προσπάθεια, με αποκορύφωμα την… άχαστη ευκαιρία του Τιάγκο. Ε

φόσον εξελίσσεται συνεχώς, τότε θα βρει και το εύκολο γκολ και θα είναι σε θέση να παίρνει ματς ακόμη κι αν δεν είναι στα καλύτερά της. Δεν μπόρεσε να φθάσει στη τέταρτη διαδοχική νίκη της, όμως διατήρησε το αήττητο σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων, παραμένει σε ψηλές πτήσεις και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ