aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Κατώτερη των περιστάσεων, χωρίς φαντασία και αυτοματισμούς

Ομόνοια: Κατώτερη των περιστάσεων, χωρίς φαντασία και αυτοματισμούς

Σε πραγματικό ντέρμπι εξελίχθηκε ο αγώνας στο ΓΣΠ  μεταξύ της Ομόνοιας και της Πάφος FC που έδωσαν πολλές δυνάμεις για τη νίκη, αλλά στο τέλος συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία (1-1), αποτέλεσμα που σε καμιά περίπτωση δεν αφήνει ικανοποιημένη τη γηπεδούχο ομάδα, λίγες μέρες πριν από τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής με την Καραμπάχ στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι πράσινοι ήταν σε άλλο ένα παιχνίδι κατώτεροι των περιστάσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της δημιουργίας. Έμειναν άλλη μία φορά πίσω στο σκορ (Σεμέδο 16΄), αγχώθηκαν, πιέστηκαν και «βρήκαν» γκολ τούτη τη φορά από πόδια αντιπάλου (Μιχαήλ 56΄ αυτ.), αποφεύγοντας τη δεύτερη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.

Το ματς δεν έφτασε σε ψηλά επίπεδα ποιότητας, αλλά είχε καλό ρυθμό και η αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Το προβλέψιμο ποδόσφαιρο και η έλλειψη φαντασίας της Ομόνοιας, έκανε πιο εύκολο το έργο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι εκκόλαψαν περισσότερες φάσεις για γκολ (8 τελικές με τις 6 στο στόχο έναντι 6 με τις 2 στο στόχο για τους πράσινους). «Κάναμε σχεδόν το τέλειο παιχνίδι. Έτσι πρέπει να παίζουμε απέναντι στους πρωταθλητές. Είμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει να δουλέψουμε στις προπονήσεις ειδικά στο τελείωμα των φάσεων», είπε μεταξύ άλλων ο κόουτς της Πάφος FC.

Δεν μπορεί να ψέξει κανείς πάντως τους παίκτες της Ομόνοιας για τη διάθεσή τους. Οι σέντρες που έπεφταν στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας –ιδιαίτερα από αριστερά που βρίσκονταν οι Λέσγιακς και Ζαχαρίου– είχαν το στοιχείο της επικινδυνότητας. Η αυτοπεποίθηση όμως για γερό μπάσιμο στη φάση έλειπε. Εκείνο που δεν δούλεψε επίσης στο βαθμό που μάλλον περίμενε ο Μπεργκ, ήταν το στοιχείο της φαντασίας και των αυτοματισμών. Επιπρόσθετα η κίνηση με ή χωρίς μπάλα στο αντίπαλο τετράγωνο δεν ήταν αυτή που επιβαλλόταν για ένα ματς με την υφή του ψεσινού. Τα γρήγορα μαρκαρίσματα όταν η μπάλα χανόταν και η διείσδυση από τον κάθετο άξονα, κάπου δυσλειτουργούσαν. Ακόμη και ορισμένα σουτ που επιχειρήθηκαν, ήταν άστοχα και ο Ρούντκο δεν ανησύχησε. Ουσιαστικά, ο πορτιέρο της Πάφου, μία επέμβαση έκανε και ήταν εντυπωσιακή, στην κεφαλιά του Παναγιώτου (89’).

«Είναι δύσκολο όταν δέχεσαι γκολ, αλλά οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα, νοοτροπία. Ισοφαρίσαμε και προσπαθήσαμε για το δεύτερο γκολ», σχολίασε ο Μπεργκ, ξεκαθαρίζοντας μετά από σχετική ερώτηση πως οι αντιδράσεις ομάδων για τη διαιτησία στο προηγούμενο παιχνίδι δεν επηρέασαν την απόδοση της ομάδας του. «Δεν ήμαστε στο καλύτερο μας επίπεδο ακόμα», παραδέχθηκε, σημειώνοντας ότι «ανυπομονούμε για το παιχνίδι με την Καραμπάχ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ