aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Κάτι παραπάνω από σανίδα σωτηρίας…

Ομόνοια: Κάτι παραπάνω από σανίδα σωτηρίας…

Η τρίτη σερί συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι το μεγάλο δέλεαρ για την Ομόνοια στον τελικό του Κυπέλλου Coca-Cola της Τετάρτης. Πριν από δύο σεζόν στους Ομίλους του Γιούροπα Λιγκ, στην περσινή στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, εκεί που έχει μια σίγουρη θέση για τη σεζόν 2022-23 ο κυπελλούχος Κύπρου. Τα οφέλη, λοιπόν, είναι τεράστια και παρά το γεγονός ότι η τρέχουσα περίοδος στο πρωτάθλημα άρχισε και ολοκληρώθηκε άσχημα, το τρόπαιο του κυπέλλου είναι κάτι παραπάνω από σανίδα σωτηρίας.

Ο Εθνικός Άχνας δεν είναι εύκολος αντίπαλος και οι «τριφυλλοφόροι» θέλουν να αποφύγουν φαινόμενα «υποτίμησης», όπως ο διάολος το λιβάνι. Κάτι τέτοια,  ο Νιλ Λένον τα ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά. Γι αυτό κι όταν ρωτήθηκε (για την έκδοση του επίσημου προγράμματος του τελικού) για τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα, κι αν υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ ανάμεσα στους δύο φιναλίστ, είχε έτοιμη την απάντηση: «Όχι. Έχω δει αουτσάιντερ να κερδίζουν τελικούς πολλές φορές. Η Γουίγκαν κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι, η Γουίμπλεντον κέρδισε τη Λίβερπουλ, η Πόρτο κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Εθνικός έχει ισχυρό κίνητρο σε αυτό το παιχνίδι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Πρέπει να μην ακούμε τι λέγεται και να συγκεντρωθούμε στον αγώνα. Θα τον προσεγγίσουμε όπως προσεγγίζουμε κάθε αγώνα».

Ο Ιρλανδός τεχνικός έχει πλήρη εικόνα για τον Εθνικό Άχνας, ενώ δεν έκρυψε ότι τον παρακολούθησε κάποιες φορές: «Έχουν κάποιους καλούς παίκτες. Τα αποτελέσματά τους απέναντι στην ΑΕΚ ήταν εξαιρετικά. Είναι μια ομάδα που αξίζει σεβασμό, έχει καλό τρόπο παιχνιδιού, είναι ευέλικτη με τον σχηματισμό της και έχει επίσης ταχύτητα. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Καταλαβαίνω αν κάποιος μας θεωρεί φαβορί, όμως είναι ένας τελικός κυπέλλου και τα πάντα μπορούν να γίνουν».

Σύμφωνα με τον Νίλ Λένον ανάμεσα στα μεγάλα μυστικά σε τέτοιου είδους αγώνες είναι να μην αγχωθείς, ενώ απαιτείται πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Προφανώς αυτές θα είναι και οι βασικές οδηγίες προς τους παίκτες του. Με δεδομένο ότι οι πράσινοι υπερτερούν σε ποιότητα, ενώ είναι σε καλό φεγγάρι σε αγώνες ψηλής έντασης (όπως ήταν οι ημιτελικοί της διοργάνωσης) δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι σε μεγάλο βαθμό το τρόπαιο εξαρτάται από τα δικά τους πόδια. Αν προσθέσουμε ότι ο τελικός γίνεται στην έδρα τους και ότι θα έχουν τη συμπαράσταση 15 χιλιάδων οπαδών τους, τότε και οι συνθήκες χαρακτηρίζονται ως ιδανικές.

Η προετοιμασία θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο όταν θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την ενδεκάδα. Η κατάσταση του Λέσγιακς (είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλο) προβληματίζει τον Λένον, αλλά πιστεύεται ότι θα είναι στη διάθεσή του, όπως και ο Μάταβς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ