aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Και όμως υπήρξε και καλύτερος Φαμπιάνο!

Ομόνοια: Και όμως υπήρξε και καλύτερος Φαμπιάνο!

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η θέση του τερματοφύλακα είναι το Α και το Ω για ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Η Ομόνοια είναι ασφαλώς μια από αυτές και ο Φαμπιάνο είναι ένας τερματοφύλακας… φτιαγμένος για πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο ο Βραζιλιάνος έχει προκαλέσει παραμιλητό στις τάξεις των πρασίνων με τα κατορθώματά του. Οι εμφανίσεις του είναι τέτοιες, που προσδίδουν το αίσθημα της ασφάλειας όταν βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Άλλωστε, πώς μπορείς να μην νιώθεις ασφάλεια όταν την εστία σου υπερασπίζεται ένας τερματοφύλακας που έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν παθητικό 23 φορές από τις 43 που αγωνίστηκε και έχει  ποσοστό 53% απαραβίαστης εστίας. Σε 32 αγώνες πρωταθλήματος έχει καταφέρει να πετύχει το clean sheet 20 φορές και να δεχτεί μόλις 16 γκολ.

Οι αριθμοί του Φαμπιάνο ζαλίζουν, ενώ τα επιτεύγματα του «γεννούν» την απορία αν έχει πιάσει «ταβάνι». Η απάντηση είναι πως όχι! Στο παρελθόν έχει υπάρξει ένας ακόμα καλύτερος Φαμπιάνο. Συγκεκριμένα, με τη φανέλα της Πόρτο ο έμπειρος τερματοφύλακας είχε διατηρήσει ανέπαφη την εστία του 44 φορές σε 73 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Κάτι που σημαίνει πως κράτησε το μηδέν στο 60% των αγώνων που έπαιξε.  Koρυφαία του επίδοση καταγράφηκε τη σεζόν 2014-15 με 24 απαραβίαστες εστίες σε 38 παιχνίδια.

Και όμως, λοιπόν, o Φαμπιάνο της Ομόνοιας δεν έχει πιάσει… ταβάνι. Στην πραγματικότητα βρίσκεται στο κυνήγι του εξωπραγματικού 60% που είχε στην Πόρτο. Και πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς θα το πλησιάσει ακόμα περισσότερο και γιατί όχι να το προσπεράσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ