aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Καμπανάκι» ενίσχυσης και δουλειάς

Ομόνοια: «Καμπανάκι» ενίσχυσης και δουλειάς

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Για μία ομάδα με έξι νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα και καινούργιο προπονητή στον πάγκο το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας και μάλιστα σε περίοδο του βασικού σταδίου της προετοιμασίας δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο.

Η Ομόνοια ηττήθηκε 3-1 από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στο πρώτο φιλικό επί πολωνικού εδάφους με τον Χένινγκ Μπεργκ να βγάζει τα πρώτα συμπεράσματα, τόσο ατομικά για τους ποδοσφαιριστές του, όσο και ομαδικά. Τα πόδια των παικτών του «τριφυλλιού» ήταν βαριά, ήταν εμφανές το γεγονός ότι δεν υπάρχει ομοιογένεια εξαιτίας των πολλών νέων προσώπων και απόρροια αυτού ήταν αρκετά λάθη σε θέματα τακτικής που έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Ρόνι Λέβι να έχει τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Οι Ισραηλινοί πέτυχαν τρία γκολ και είχαν πέντε δοκάρια, ενώ οι πράσινοι που μείωσαν σε 2-1 με τον Λανγκ είχαν αδυναμία στην τελική πάσα και δύσκολα γινόντουσαν απειλητικοί.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οι σωστές επισημάνσεις του Μπεργκ, ο νέος σχηματισμός και οι δοκιμές

Το φιλικό με την Μπεϊτάρ απέδειξε πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα του Νορβηγού προπονητή της Ομόνοιας, ο οποίος καλείται να «κτίσει» μία ολοκαίνουργια ομάδα με ένα μείγμα παλιών και νέων παικτών. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και μπόλικος ιδρώτας από πλευράς παικτών και τεχνογνωσία εκ μέρους του προπονητικού επιτελείου, ώστε η Ομόνοια να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Πως σχολίασε ο Χένινγκ Μπεργκ το φιλικό με την Μπεϊτάρ

Σαφώς και θα γίνουν προσθήκες με στόχο να προστεθεί ποιότητα στο ρόστερ. Από το φιλικό με την Μπεϊτάρ απουσίασαν οι Ουζόχο (θα ταξιδεψει στην Πολωνία τις επόμενες μέρες), Ζόρντι Γκόμεθ (είναι τραυματίας), Τζιωνής και Παναγή (είναι τραυματίες), ενώ θ’ αποκτηθούν αριστερός μπακ, αριστερός εξτρέμ, επιτελικός μέσος και επιθετικός. Η Ομάδα Προγραμματισμού καλείται να «τρέξει» τις διαδικασίες ενίσχυσης, ώστε τα νέα αποκτήματα να ντυθούν στα πράσινα όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να μπορέσει η τεχνική ηγεσία να δουλέψει με ένα ολοκληρωμένο ρόστερ.

Στα θετικά η επιστροφή του Δημήτρη Χριστοφή στην αγωνιστική δράση, έστω και σε φιλικό αγώνα, μετά από αρκετό καιρό. Ο αρχηγός της Ομόνοιας έπαιξε 30’ και ακολούθως αποσύρθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ