aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ιρλανδικό τριφύλλι ή Αλβανία η τρίτη ευκαιρία για ομίλους

Ομόνοια: Ιρλανδικό τριφύλλι ή Αλβανία η τρίτη ευκαιρία για ομίλους

Μία εκ των Σάμροκ Ρόβερς F.C. (Ιρλανδία) και KF Τέτουτα (Αλβανίας) θα είναι η αντίπαλος της Ομόνοιας στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ σε περίπτωση που δεν ξεπεράσει το εμπόδιο της Φλόρα Τάλιν και θα έχει τρίτη ευκαιρία για πρόκριση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 19 και 26 Αυγούστου.

Σάμροκ Ρόβερς

Η Σάμροκ Ρόβερς είναι μια επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα από το Δουβλίνο, πρωτεύουσα της Ιρλανδίας. Συμμετέχει στην Πρέμιερ Ντιβίζιον του Πρωταθλήματος Ιρλανδίας και αποτελεί την πλέον επιτυχημένη ομάδα της Ιρλανδίας. Η ομάδα έχει κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ιρλανδίας 17 φορές και το Κύπελλο Ιρλανδίας 24 φορές. Έχει τροφοδοτήσει με παίκτες περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Ιρλανδίας. Στις διοργανώσεις που ενώνουν τα δύο τμήματα της Ιρλανδίας (Βόρεια και Έιρε), όπως το Ιντερσίτι Καπ, κατέχουν το ρεκόρ των περισσότερων κατακτήσεων, έχοντας κατακτήσει συνολικά επτά κύπελλα.

Αυτό συνεχίστηκε με έξι συνεχόμενες κατακτήσεις του Κυπέλλου Ιρλανδίας στη διαρκεια της δεκαετίας του 1960, όταν ήταν μία από τις ευρωπαϊκές ομάδες που πέρασαν το καλοκαίρι του 1967 στις ΗΠΑ, ιδρύοντας την Αμερικάνικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Κατέκτησαν τον πρώτο από τους τέσσερεις συνεχόμενους τίτλους πρωταθλητή τη σεζόν 1983-84, μετά από μια μακρά περίοδο παρακμής.

Η ομάδα αγωνιζόταν στο Γκλένμαλαρ Παρκ από το 1926 μέχρι και το 1987, όταν οι ιδιοκτήτες εντελώς ξαφνικά πούλησαν το γήπεδο σε μεσητικό γραφείο. Η Σάμροκ Ρόβερς πέρασε τα επόμενα 22 αγωνιζόμενη εντός έδρας σε διάφορα γήπεδα στην περιοχή του Δουβλίνου και σπανιότερα στην Ιρλανδία. Μετακόμισε στο Τάλλαχντ Στέιντιουμ πριν από την έναρξη της σεζόν 2009 μετά από χρόνια αναβολών και νομικών κολλησιεργιών, στη διάρκεια των οποίων οι οπαδοί της ομάδας την έσωσαν από τη διάλυση λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Η Σάμροκ Ρόβερς αγωνίζεται με πράσινες και άσπρες ριγέ φανέλες μέχρι το 1926, όταν και υιοθέτησε την πράσινη και άσπρη στεφανωτή φανέλα την οποία φοράει από τότε. Το έμβλημά της συνδυάζει μια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα τριφύλλι σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της. Η ομάδα έχει έναν αρκετά μεγάλο όγκο οπαδών και έχει μια μεγάλη αντιπαλότητα με την Μποέμιανς ΦΚ. Στις 26 Αυγούστου 2011 αποτέλεσε την πρώτη ιρλανδική ομάδα που φτάνει σε φάση ομίλων οποιασδήποτε από τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποκλείοντας την Παρτιζάν Βελιγραδίου με 2–1 (παράταση) στη φάση των πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Τέουτα

Η Κλούμπι Φουτμπόλιτ Τέουτα Ντούρες είναι αλβανική ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα την πόλη του Δυρραχίου (αλβανικά Durrës). Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1920 ως Κλούμπι Σπορτίβ Ουράνι. Αυτό τον καιρό αγωνίζεται στην Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Αλβανίας.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1920 υπό την ονομασία ΚΣ Ουράνι, η οποία σημαίνει ουράνιο. Η ονομασία στη συνέχεια άλλαξε σε ΣΚ Ντούρες το 1922, το οποίο και διατήρησε μέχρις ότου φτάσει να αγωνίζεται στην Α΄ Κατηγορία Αλβανίας ως ιδρυτικό της μέλος το 1930, όταν και μετονομάστηκε σε ΚΣ Τέουτα Ντούρες, ως φόρο τιμής στην βασίλισσα Τέουτα της Ιλλυρίας. Μετά την κυριαρχία του Κομμουνισμού στην Αλβανία, ο σύλλογος υποχρεώθηκε να αλλάξει το όνομά του σε ΚΣ Γιλί Κουκ Ντούρες, το οποίο σήμαινε “ΚΣ Ερυθρός Αστέρας Δυρραχίου”. Μόλις 3 χρόνια αργότερα, το 1950, η ομάδα επέστρεψε στην παλαιότερη ονομασία ΣΚ Ντούρες εκ νέου, προτού μετονομαστεί σε ΚΣ Πούνα Ντούρες έναν χρόνο αργότερα, το 1951. Η ομάδα άλλαξε εκ νέου την ονομασία της το 1958 σε ΚΣ Λοκομοτίβα Ντούρες το οποίο και διατήρησε έως την πτώση του Κομμουνισμού στην Αλβανία το 1991. Από το 1991 ο σύλλογος έχει μετονομαστεί σε ΚΣ Τέουτα Ντούρες, με το ποδοσφαιρικό του τμήμα να είναι γνωστό ως ΚΦ Τέουτα Ντούρες.

Από το 1999 η ομάδα τελεί υπό την ιδιοκτησία και διοίκηση του προέδρου Εντμόντ Χασανμπελιού, με τον οποίο έχει κατακτήσει 2 Κύπελλα Αλβανίας και έχει τερματίσει δευτεραθλήτρια Αλβανίας 3 φορές, καθιστώντας τον ως τον πλέον επιτυχημένο πρόεδρο στην ιστορία του συλλόγου καθώς και τον παλαιότερο εν ενεργεία πρόεδρο συλλόγου στην Αλβανία.

Η ομάδα δίνει τις εντός έδρας αναμετρήσεις της στο Σταντιούμι Νίκο Ντοβάνα, το οποίο ανεγέρθηκε το 1925. Το γήπεδο μεταξύ 1958 και 1991 ήταν γνωστό υπό την ονομασία Σταντιούμι Λοκομοτίβα. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 13.000 θέσεων, ενώ σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου, ο μέσος όρος της προσέλευσης θεατών για την σεζόν 2013-14 ήταν της τάξεως των 2.638. Το περσινό ήταν μόλις το δεύτερο πρωτάθλημα της Τέουτα στην ιστορία της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ