aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ιδού η ευκαιρία για να φτιάξει την εικόνα της

Ομόνοια: Ιδού η ευκαιρία για να φτιάξει την εικόνα της

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ομόνοια επιβάλλεται να έχει στόχο και στην προκειμένη περίπτωση, είναι η τέταρτη θέση που υπό προϋποθέσεις διασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Ομόνοια βρέθηκε στην εξάδα στην τελευταία αγωνιστική, όμως αυτό δεν της αποτρέπει από το να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό στα πλέι οφ, αρχίζοντας την προσπάθειά της από την πέμπτη θέση. Ουσιαστικά καλείται να υπερπηδήσει έναν αντίπαλο, ο οποίος τη δεδομένη στιγμή είναι οκτώ βαθμούς μπροστά. Δύσκολο εγχείρημα, όχι απίθανο.

Το «τριφύλλι» έχει την ευκαιρία να φτιάξει την εικόνα του στα ντέρμπι, να επουλώσει τις πληγές που του άφησαν στην Α’ φάση αφού οι 9 βαθμοί που συγκέντρωσε από τους 30 (10Χ3) που διεκδίκησε δεν το τιμούν. Με αυτό τον τρόπο θα αυξήσει τις πιθανότητες να διεκδικήσει μέχρι τέλους την τέταρτη θέση κι ας είναι σε μειονεκτική θέση σήμερα. Εφόσον η ομάδα της Λευκωσίας καταφέρει να διατηρήσει ή και να αυξήσει την απόδοσή της, σε σχέση με τα δύο τελευταία ματς απέναντι σε Ανόρθωση και ΑΕΛ, είναι αποτελεσματική, έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει.

Στην Α’ φάση, στα 10 ματς απέναντι στις ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει και στα πλέι οφ, η Ομόνοια πέτυχε τρεις νίκες όλες στο ΓΣΠ απέναντι στις ΑΕΚ, Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΛ. Στα υπόλοιπα επτά ματς δέχθηκε ισάριθμες ήττες, δυο από ΑΠΟΕΛ και Απόλλων, ΑΕΚ, ΑΕΛ και Νέα Σαλαμίνα. Φυσικό επακόλουθο και ο συντελεστής τερμάτων να είναι αρνητικός. Πέτυχε 9 γκολ και δέχθηκε 13.

Είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της, λοιπόν, να αντιστρέψουν την αρνητική εικόνα και τα αποτελέσματα σε ντέρμπι, να πάρει νίκες και να επιδιώξει να φθάσει ψηλότερα. Για να το πετύχει θα πρέπει να είναι αποτελεσματική, με καθαρό μυαλό, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα. Καλείται να έχει συνέπεια και συνέχεια, να αξιοποιήσει το μομέντουμ της, διευρύνοντας το αήττητο σερί, με τα τέσσερα τελευταία ματς χωρίς ήττα να αποτελούν ρεκόρ στην τρέχουσα σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ