aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η έκπληξη του Μπεργκ με Έζρα και οι Χριστοφή - Μίκου

Ομόνοια: Η έκπληξη του Μπεργκ με Έζρα και οι Χριστοφή – Μίκου

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Εξέπληξε η επιλογή του Χένινγκ Μπεργκ να ρίξει στον αγώνα με την Πάφο (0-0) τον Χεν Έζρα, καθώς ο Ισραηλινός αγωνίστηκε έπειτα από 2,5 μήνες, και αντικατέστησε τον Ορτέγα στο 77’. Ο ακραίος επιθετικός των πρασίνων αποκτήθηκε από την ομάδα της πρωτεύουσας για να αποτελέσει μια αξιόπιστη επιλογή, πήρε λεπτά συμμετοχής στα φιλικά προετοιμασίας, αλλά και στους πρώτες αγώνες, ωστόσο στη συνέχεια «εξαφανίστηκε.

Μάλιστα, όσο πλησίαζε η μετεγγραφική περίοδος Ιανουαρίου, τόσο πιο κοντά στην πόρτα εξόδου βρισκόταν, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιωνόταν από την Ομόνοια. Ο Έζρα φαίνεται πως δεν προσαρμόστηκε στα κυπριακά δεδομένα, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, αφού η θρησκεία και η κουλτούρα του απέχουν αρκετά από αυτά του νησιού μας. Κανείς δεν αμφισβήτησε την ποδοσφαιρική του αξία, ωστόσο ο λιγοστός χρόνος συμμετοχής του σε συνδυασμό με το γεγονός πως τέθηκε ως στόχος η εξεύρεση ακραίου επιθετικού, έθεταν τον Έζρα ως την επικρατέστερη επιλογή για να αποχωρήσει.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε Παπασταυροφορία

Η χρησιμοποίηση του από τον Μπεργκ ξάφνιασε. Ο Ισραηλινός ήταν κινητικός στο δεκαπεντάλεπτο που αγωνίστηκε και παρά την απραξία προσπάθησε να βοηθήσει την Ομόνοια. Ο Νορβηγός προπονητής είχε στη διάθεση του, τους Χριστοφή-Μίκου για να βρεθεί η λύση στον παράγοντα του σκοραρίσματος, ωστόσο επέλεξε τον Ισραηλινό, για τον οποίο υπενθυμίζουμε «ήχησαν» προ ημερών ισραηλίτικες σειρήνες. Ο χρόνος θα δείξει αν η παραμονή του στην ομάδα της πρωτεύουσας θα γίνει εφικτή ή αν μετράει τις τελευταίες του μέρες στο «τριφύλλι».

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: O κακός «δαίμονας» και οι… στραβές μετά από ήττα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ