aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η διαφορά των €690.000

Ομόνοια: Η διαφορά των €690.000

Στόχος επετεύχθη. Η Ομόνοια είναι σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Οι πράσινοι αν και καρδιοχτύπησαν και έπαιξαν με τη φωτιά κατάφεραν να αποκλείσουν την Φλόρα Ταλίν και να προκριθούν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Κακά τα ψέματα ενδεχόμενος αποκλεισμός από την πρωταθλήτρια ομάδα της 53ης (!) χώρας στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ (πάνω μόνο από Σαν Μαρίνο και Ανδόρα) θα ήταν μεγάλη αποτυχία για την Ομόνοια. Το «τριφύλλι» δεινοπάθησε, όμως εν τέλει με ήρωα και πάλι τον Φαμπιάνο κατάφερε να προσθέσει ένα παράσημο στην ιστορία του παρατείνοντας μέχρι τον Χειμώνα το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ κατάφερε να ξεπεράσει και τα πολλά απρόοπτα που της έτυχαν στην πορεία. Τραυματισμοί βασικών παικτών πριν τον αγώνα, πρόβλημα κορωνοϊού, τραυματισμός στο ζέσταμα και κατά τη διάρκεια του ματς με αποτέλεσμα να παίζει την πρόκρισή της σε ευρωπαϊκό όμιλο χωρίς πέντε – έξι βασικούς ποδοσφαιριστές.

Πλέον στα παιχνίδια με τη δευτεραθλήτρια Βελγίου Άντβερπ, στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, η Ομόνοια θα διεκδικήσει συμμετοχή για δεύτερη σερί σεζόν στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης. Κόντρα στα προγνωστικά οι πράσινοι θα κυνηγήσουν χωρίς άγχος τις πιθανότητές τους και εφόσον τα καταφέρουν, πέραν από το πρεστίζ, θα προσφέρουν και περισσότερο χρήμα στο ταμείο της ομάδας.

Το πριμ εισόδου στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι €3.630.000, έναντι €2.940.000 στο Κόνφερενς Λιγκ. Διαφορά €690.000, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Επιπλέον, η νίκη σε κάθε αγώνα ομίλου Κόνφερενς Λιγκ χαρίζει €500.000 και η ισοπαλία €166.000, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ η ΟΥΕΦΑ πληρώνει με €630.000 τη κάθε νίκη και €210.000 την ισοπαλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ