aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Φώναξε «πάμε για πρωτάθλημα» με τον Φαμπιάνο… αφανή ήρωα

Ομόνοια: Φώναξε «πάμε για πρωτάθλημα» με τον Φαμπιάνο… αφανή ήρωα

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Με εμφαντικό τρόπο (3-0) έσπασε το νικηφόρο σερί του ΑΠΟΕΛ (από τον Απρίλιο του 2013) στα μεταξύ τους ντέρμπι η Ομόνοια. Οι πράσινοι το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, αξιοποίησαν τις χτυπητές αδυναμίες των γαλαζικιτρίνων οι οποίοι συνεχίζουν να παραπαίουν.

Για τον Μπεργκ και τους παίκτες του, δεν είναι μονάχα ένα σημαντικό τρίποντο. Το «τριφύλλι» κέρδισε αιώνιο ντέρμπι, βρήκε τρεις φορές τον δρόμο για τα δίκτυα, κάτι που δυσκολευόταν για εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος και Ευρώπης, μείωσε στο -7 από την κορυφή ενώ έχει και παιχνίδι λιγότερα, και τέλος εκτόξευσε την ψυχολογία στα ύψη.

Οι πράσινοι άρχισαν να δίνουν απαντήσεις από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όταν «σκότωσαν» τον «Δικέφαλο του Βορρά» και τις όποιες ελπίδες του για πρόκριση, ενώ στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ έσπασε την… κατάρα επτά χρόνων. Ο στόχος της Ομόνοιας ήταν από την αρχή της σεζόν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο τα ανεπιτυχή συνεχόμενα παιχνίδια έφεραν μεγάλο προβληματισμό και αμφισβήτηση στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας.

Ο Νορβηγός και οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» ήθελαν και όφειλαν να δώσουν απαντήσεις ώστε να μην χάσουν κι άλλο έδαφος. Το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδείξει πως επιστρέφει για να υλοποιήσει του στόχο της. Η Ομόνοια φόρεσε το καλό της κουστούμι, τέλειωσε τις φάσεις που της παρουσιάστηκαν, ενώ απειλήθηκε ελάχιστα.

Παράλληλα, την κατάλληλη στιγμή ο Φαμπιάνο δήλωσε παρών και με το παραπάνω. Το σκορ ήταν στο 1-0 και ο Μακάρθι με τέσσερις αλλαγές στο 53′ προσπαθεί να σουλουπώσει τους γαλαζοκίτρινους. Το καταφέρνει και οι Ενσούε-Γουίλερ που πέρασαν στο παιχνίδι κατέγραψαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες, τις οποίες εξουδετέρωσε ο Βραζιλιάνος κίπερ, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως έχει σημαντική συνεισφορά για την θέση της Ομόνοιας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη.

Επόμενος αντίπαλος για τους πράσινους, η Πάφος F.C. που κυνηγάει όχι μόνο την εξάδα αλλά ακόμη και την Ευρώπη. Οι γαλάζιοι που παρουσιάζονται ανεβασμένοι με τον Μιχαϊλένκο θα επιδιώξουν να πάρουν το βαθμολογικό όφελος. Αυτό που καλείται να κάνει η ομάδα της πρωτεύουσας, είναι να χτίσει πάνω στο τρίποντο με τον ΑΠΟΕΛ και να το πάει σερί μέχρι τα Χριστούγεννα. Εκεί, θα… κάνει ταμείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ