aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ένας Λατίνος «μαέστρος», η δεύτερη απόπειρα του μίστερ «10»

Ομόνοια: Ένας Λατίνος «μαέστρος», η δεύτερη απόπειρα του μίστερ «10»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το «δέκα το καλό» της Ομόνοιας προέρχεται από τη Λατινική Αμερική. Οι πράσινοι συμφώνησαν με τον 28χρονο (6/4/1991) Κολομβιανό Μίκαελ Ορτέγα. Η Ομάδα Προγραμματισμού το έψαξε πολύ για τον «ιθύνοντα νου» της νέας Ομόνοιας και κατέληξε στον Κολομβιανό άσο.

Θεωρεί από την στιγμή που προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας μαζί του ότι είναι ικανός να κάνει τη διαφορά και να αποτελέσει τον ποδοσφαιριστή «ορχήστρα» της Ομόνοιας στη νέα σεζόν. Μέσα από βίντεο φαίνεται να είναι καλός χειριστής της μπάλας, βλέπει γήπεδο και παίζει πολύ με κάθετες μεταβιβάσεις. Ο Κολομβιανός επιτελικός μέσος βγαίνει εκτός Λατινικής Αμερικής για δεύτερη φορά μετά τη διετία 2011-13, όταν αγωνίστηκε ως δανεικός στις γερμανικές Λεβερκούζεν και Μπόχουμ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Εβραϊκό «βέλος» στη φαρέτρα της. Γρήγορος, διεμβολιστής και σκόρερ

Ο Μίκαελ Ορτέγα στην περσινή σεζόν ήταν στην Μπανί Γιας της Σαουδικής Αραβίας με την οποία μέτρησε 25 συμμετοχές (2.046 λεπτά) και πέτυχε 6 γκολ. Άρχισε την καριέρα του (το 2009) από την Ντεπορτίβο Κάλι της πατρίδας του, από την οποία τον αγόρασε η Άτλας Μεξικού έναντι 800.000 ευρώ σε ηλικία 19 ετών. Μέτρησε 17 συμμετοχές και 1 γκολ.

Την αμέσως επόμενη σεζόν παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Μπάγερ Λεβερκούζεν με δικαίωμα αγοράς (€5.000.000) εφόσον ικανοποιούσε τη γερμανική ομάδα. Στη γερμανική ομάδα έπαιξε μόλις επτά παιχνίδια και επέστρεψε στην Άτλας, η οποία ακολούθως τον παραχώρησε στην Μπόχουμ και πάλι ως δανεικό, με την οποία αγωνίστηκε σε 9 ματς.

Διαβάστε επίσης: Πρόλαβε την Ομόνοια και ανακοίνωσε την μετεγγραφή του

Το 2013 επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Τζούνιορ, με την οποία σε μια τριετία μέτρησε 63 συμμετοχές και 5 γκολ. Το 2016 πήρε μετεγγραφή στη Φιγκουεϊρένσε Βραζιλίας (9 αγώνες). Το 2017 πήγε στην Ονς Κάλντας της Κολομβίας (29 αγώνες, 5 γκολ) και την αμέσως επόμενη σεζόν μετακινήθηκε στην Ντεπορτίβο Πάστο (12 συμμετοχές, 2 γκολ), πριν πάρει μετεγγραφή για την Μπανί Γιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ